Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Website voor alternatieve bestrijding MKZ

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
RPF

11 april 2001

Stem voor alternatieve bestrijding MKZ!

Website als particulier initiatief voor nationale consumentenactie tegen ruimingen

Twee gewone Nederlanders, Liesbeth Hofman en Jaco de Groot, lanceren een website waarop de bevolking zich uit kan spreken over het beleid in de strijd tegen MKZ. Zij maken geen geheim van hun doelstelling: "Wij willen voorkomen dat er nog meer gezonde dieren onnodig worden geruimd". Hofman en De Groot roepen iedereen op de website www.mkzalternatief.nl te bezoeken en te stemmen over de stellingen. De uitslag van dit MKZ-referendum wordt aangeboden aan Dick Stellingwerf van de ChristenUnie, omdat hij zich sterk maakt voor een alternatieve bestrijding van MKZ.

Het particulier initiatief heeft een paar concrete doelstellingen. Op de korte termijn willen de initiatiefnemers de ruiming van gezonde dieren voorkomen en de consument overhalen om juist de producten van gevaccineerde runderen te kopen. Op de lange termijn bepleiten zij herinvoering van het vaccinatiebeleid om Engelse toestanden te voorkomen.

Hofman en De Groot zijn er van overtuigd dat veel mensen in Nederland naar een andere aanpak van de bestrijding van MKZ toe willen: "Het is echt héél belangrijk dat zij nu zo snel mogelijk hun stem uitbrengen op onze website, zodat we de ruiming van zoveel mogelijk dieren nog kunnen voorkomen".

Voor meer informatie: www.mkzalternatief.nl of Liesbeth Hofman (026 362 06 02 of 06 26 530 543)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie