Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Buhrmann gaat Corporate Express Nederland verkopen

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Bron: Buhrmann NV
Zoek soortgelijke berichten
11 april 2001

Buhrmann gaat Corporate Express Nederland verkopen

EUROPESE COMMISSIE AKKOORD MET OVERNAME
DIVISIE KANTOORBENODIGDHEDEN SAMAS

De Europese Commissie heeft de overname van de divisie kantoorbenodigdheden van de Samas-Groep NV door Buhrmann goedgekeurd, onder voorwaarde dat Buhrmann de office supplies divisie van Corporate Express Nederland BV zal verkopen. Om een nader onderzoek van nog eens vier maanden te voorkomen en direct een einde te maken aan de langdurige onzekerheid voor alle betrokkenen, heeft Buhrmann tot de verkoop van deze activiteiten besloten. De andere activiteiten van Corporate Express in Nederland (Kantoor- en Project-inrichting, Document Automatisering en DocVision) blijven onderdeel van het Buhrmann concern. De transactie met Samas zal naar verwachting een dezer dagen worden afgerond.

De Merger Task Force van de Europese Commissie was van oordeel dat de nieuwe, gecombineerde organisatie in Nederland een te dominante positie zou gaan innemen in het marktsegment van de grote afnemers (bedrijven/instellingen met 200 of meer werkplekken op kantoor). De Merger Task Force zou vervolgens besluiten om een nader onderzoek in te stellen dat nog eens vier maanden zou gaan duren waarvan de uitkomst voor Buhrmann onzeker zou zijn.

De financiële consequenties van deze door de Europese Commissie gestelde voorwaarde zijn voor Buhrmann beperkt. De omzet van de door Buhrmann te desinvesteren kantoorartikelen-activiteiten van Corporate Express Nederland bedraagt circa EUR 60 miljoen op jaarbasis, ongeveer 5% van de gecombineerde omzet in Europa. Er werken ruim 300 mensen.
De verkoop zal naar verwachting gepaard gaan met een boekwinst.

De omzet van de divisie kantoorbenodigdheden van Samas bedroeg in het boekjaar 1999/2000 EUR 350 miljoen. In totaal werken er ruim 1000 mensen. De divisie is actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland en België. De activiteiten van Samas sluiten goed aan op die van de Corporate Express in Europa en de door Buhrmann gewenste posities in het marktsegment voor grotere bedrijven. De totale omzet van Buhrmann in Europa zal na de acquisitie van Samas en de genoemde desinvestering meer dan EUR
1,3 miljard bedragen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie