Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HBG neemt Ierse aannemer in grondverzet over

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Bron: Hollandsche Beton Groep
Zoek soortgelijke berichten
Hollandsche Beton Groep

Persbericht: HBG:overname Ierse aannemer in grondverzet

Persbericht

HBG, Hollandsche Beton Groep nv

11 april 2001

HBG: overname Ierse aannemer in grondverzet

Rijswijk - HBG Ascon Ltd - de Ierse groepsmaatschappij van HBG, Hollandsche Beton Groep nv - heeft het aannemingsbedrijf Thomas Logan and Sons Ltd overgenomen. Thomas Logan is gespecialiseerd in grondwerken. De onderneming heeft een omzet van circa ¤ 12 miljoen en telt ongeveer 75 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Naas, County Kildare, in de directe nabijheid van het hoofdkantoor van HBG Ascon. Thomas Logan opereert door geheel Ierland - als hoofdaannemer en als onderaannemer - en beschikt over een uitgebreid materieelpark.

HBG Ascon verenigt de activiteiten van de in Ierland leidende civiele aannemer Ascon en van de in utiliteitsbouw gespecialiseerde dochteronderneming Rohcon. Vanuit het hoofdkantoor in Kill realiseren Ascon en Rohcon infrastructurele werken en utiliteitsbouwprojecten door geheel Ierland. HBG Ascon realiseert met circa 1500 medewerkers een omzet van ¤ 330 miljoen.

De Ierse overheid heeft een Nationaal Ontwikkelings Plan 2000 - 2006 in uitvoering. Gedurende deze periode zal ¤ 6 miljard worden geďnvesteerd in uitbreiding en verbetering van het Ierse wegennet. De beschikbaarheid van gespecialiseerd materieel en ervaren medewerkers is voor Ascon van grote betekenis om de positie in de civiele markt verder te versterken. Door de acquisitie van Thomas Logan verdubbelt HBG Ascon de capaciteit van het materieel. Bovendien heeft Thomas Logan een hecht team van ervaren medewerkers.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, HBG Public Relations, telefoon 070 3722121.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie