Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HBG Civiel start bouw tweede brug bij de Zandkreeksluis

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Bron: Hollandsche Beton Groep
Zoek soortgelijke berichten
Hollandsche Beton Groep

Persbericht: HBG Civiel start bouw tweede brug bij de Zandkreeksluis

Persbericht


11 april 2001

HBG Civiel start bouw tweede brug bij de Zandkreeksluis

Gouda - HBG Civiel bv is gestart met de bouw van de tweede brug bij de Zandkreeksluis. Deze sluis ligt in de Zandkreekdam, de oeververbinding tussen Noord- en Zuid-Beveland. De tweede brug is nodig, omdat de parallelweg van de huidige brug het zware en brede verkeer niet meer kan verwerken. Bovendien hoeft het verkeer na aanleg van de nieuwe route niet meer te wachten op schepen die de Zandkreeksluis in- of uitvaren.

HBG Civiel vervaardigt de staalconstructie op de eigen productiewerf in Schiedam. De aanneemsom voor de bouw van de brug - in opdracht van Bouwdienst Rijkswaterstaat - bedraagt ruim 4 miljoen. De technische specificaties voor de elektro-hydraulisch aangedreven ophaalbrug zijn bepaald door de Bouwdienst. WTS architecten te Vlissingen heeft de brug verder vormgegeven. De ophaalbrug heeft een lengte van ongeveer 20 meter, een breedte van 13 meter en weegt 325 ton. HBG Civiel zal de brug in juni 2002 opleveren.

Nadere informatie:

Mw. R. Kousoureta, HBG Civiel Public Relations, telefoon 0182 590637.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie