Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rene Danen: nieuw Amsterdams gemeenteraadslid

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Fractie Amsterdam Anders/De Groenen
p/a.: Stadhuis, Amstel 1, kamer 2229, 1011 PN Amsterdam tel: 020-552.2706
fax: 020-552.2760
e-mail: (groenen@raad.amsterdam.nl)
website: http://www.pz.nl/groenenadam

Amsterdam, 9 april 2001

Persbericht

Installatie op 11 april
Nieuw gemeenteraadslid: René Danen

In de gemeenteraadsvergadering van 11 april a.s. wordt René Danen geïnstalleerd als nieuw raadslid voor de fractie van Amsterdam Anders/De Groenen. Het nieuwe raadslid wil zich de komende tijd vooral gaan inzetten voor een verbetering van het milieu in en om Amsterdam, ondermeer door de aanpak van vliegoverlast van Schiphol en het promoten van een maandelijkse Autovrije Dag in de stad. Daarnaast blijft hij zich, net als de afgelopen drie jaar als duo-raadslid in de raadscommissie Algemene Zaken, inzetten voor ondermeer de aanpak van leegstand van woningen en de legalisering van Witte Illegalen.

De afgelopen periode deed Danen verder ondermeer een voorstel om bestuurlijke ophouding (het preventief arresteren van groepen) uit de Amsterdamse Algemene Plaatselijke Verordening (APV) te schrappen. Naar verwachting zal de gemeenteraad binnenkort hiertoe besluiten. Ook schreef hij samen met het Klachtenbureau Politieoptreden een raadsnotitie over de gebrekkige afhandeling van klachten van burgers over de Amsterdamse politie. Een viertal voorstellen ter verbetering van deze procedure werden door de raad overgenomen.

René Danen (33) werkt momenteel nog bij Milieudefensie als projectleider van de landelijke Autovrije Dag. Ervarenheid in gemeenteraadswerk deed Danen op in het midden van de jaren negentig, toe hij fractievoorzitter van De Groenen in de Nijmeegse gemeenteraad was. Daarvoor was hij ondermeer betrokken bij de organisatie van de anti-racisme manifestaties van Nederland Bekent Kleur en was hij voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond.

Voor meer informatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie