Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vakbond Machinisten en Conducteurs stelt NS nieuw ultimatum

Datum nieuwsfeit: 07-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vakvereniging Voor Machinisten en Conducteurs

Tilburg, 6 april, 2001

VVMC stelt ultimatum
24 uur actie op woensdag 11 april met verlenging!

Vanmiddag heeft de voorzitter van de VVMC het ultimatum aan de directie van NSR verstuurd. Wij hebben namelijk moeten constateren dat wij geen stap verder zijn dan vorige week.

Een bemiddelingspoging van de minister op woensdag 4 april heeft opnieuw geleid tot een gesprek tussen NSR en de bonden. Dit overleg is gestrand op het punt van een aantal pragmatische korte termijn oplossingen voor het gerezen conflict. De VVMC heeft er alles aan gedaan om tot een oplossing van het arbeidsconflict te komen. Helaas moeten we constateren dat onze mogelijkheden meer dan ooit zijn uitgeput.

De VVMC heeft geen andere uitweg dan de NS directie opnieuw een ultimatum te stellen. De eisen van de VVMC zijn helder. De VVMC zoekt naar een duurzame oplossing op de lange termijn. Dit betekent het instellen van een arbitragecommissie die een uitspraak doet over alle gerezen problemen met betrekking tot de procesvereenvoudiging. Ook zal deze commissie adviseren over de andere relevante kwesties, zoals bijvoorbeeld de vertrouwenscrisis tussen directie en personeel.

Verder zullen er pragmatische oplossingen moeten komen voor de invoering van het nieuwe dienstrooster. Dit was ook afgesproken in het gesprek met minister Netelenbos. De directie zal een dusdanige situatie moeten creëren dat met de inzet van beschikbaar personeel een maximaal product kan worden geleverd. Over de precieze invulling hiervan zal moeten worden onderhandeld. Dit is volgens de VVMC mogelijk omdat de directie heeft aangegeven dat er ideeën en mogelijkheden zijn die zij echter nog niet hebben toegelicht.

De VVMC geeft de NS directie tot uiterlijk dinsdag 10 april 18.00 uur de tijd om in te gaan op haar eisen, anders wordt er op woensdag 11 april gestaakt, met een mogelijke verlenging op donderdag 12 april.

Tenslotte is duidelijk dat de VVMC niets liever wil dan dat het arbeidsconflict tot een einde komt. Niemand is gebaat bij deze zeer onoverzichtelijke situatie. We zullen dan ook een uiterste inspanning moeten doen om hier uit te komen. We zijn dan ook blij dat we hierin gesteund worden door onze vakcentrale Unie mhp, die in een persbericht vandaag stelt dat de positie van de directie NS onhoudbaar wordt. Zij bevestigen dat de VVMC tot drie maal toe een forse handreiking heeft gedaan om uit het conflict te komen. Met zulke steunbetuigingen zijn wij dan ook zeer tevreden.

De ontwikkelingen gaan snel. Het is belangrijk dat alle leden van het laatste nieuws op de hoogte zijn en erover mee kunnen praten. Om allemaal dezelfde informatie te hebben is het van belang dat jullie op woensdagmorgen 11 april, een half uur voor aanvang van de treindienst samen komen om de dan ontstane situatie te bespreken.

Wij houden u op de hoogte.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie