Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 11-04-2001 Mediaberichten 11 april (laatste berichten)

HEYTHUYSEN Letsel

Heythuysen Een 15-jarig meisje uit Horn is gewond geraakt nadat zij door een passerende bromfietser moedwillig van het fietspad werd geduwd. Het slachtoffer kwam ten val en raakte gewond. Zij is op eigen gelegenheid voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Het meisje reed vanmorgen omstreeks 08.25 uur over het fietspad langs de Eijkerstokweg in de richting Roggel. Daar werd ze gepasseerd door een paarse bromscooter met twee berijders, waarvan de passagier het meisje bij de arm greep en omver duwde. Beide bromfietsberijders droegen halflange bruine lederen jassen, de bestuurder een zwarte helm en de passagier een witte.

ROERMOND Hennepplantage aangetroffen

Roermond In de kelder van een woning aan de Sportstraat heeft de politie vanmorgen een plantage aangetroffen, waarbij 152 planten van ongeveer 30 cm hoogte werden gevonden. Alle planten en de groeilampen werden in beslag genomen. De 36-jarige bewoonster werd gehoord en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

REGIO Bekeuringen bij Samen minder

Heel De politie heeft dinsdagmorgen bij een snelheidscontrole in het kader van het project Samen minder, gehouden tussen 09.00 uur en 12.00 uur op de N273, 9 automobilisten bekeurd. Er werden 1476 voorbijgangers gecontroleerd op de terplaatse geldende snelheid van 50 km per uur.

Nederweert De politie heeft dinsdagmorgen bij een snelheidscontrole in het kader van het project Samen minder, gehouden tussen 09.40 uur en 11.40 uur op de N275, 34 automobilisten bekeurd. Van de 595 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 150 km per uur, terwijl 80 km per uur is toegestaan.

WEERT - Verkeersletsel

Weert Een bromfietser is vanmorgen met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij met zijn hoofd door een achterruit van een auto was gegaan. De bromfietser, een 16-jarige inwoner van Weert, reed zonder helm over de Kessenichstraat, op een bromfiets die niet verzekerd was en waarvoor hij geen bromfietscertificaat bezit. Omdat de bestuurder van de bromfiets, met achterop een passagier, teveel belangstelling had voor de activiteiten van de politie in een pand aan de Kessenichstraat, en diverse malen langsreed, werd hij staande gehouden. Hij wilde de staande houding ontwijken vanwege zijn overtredingen, maar reed hierbij tegen een geparkeerde bestelwagen, waarbij de bestuurder met zijn hoofd door de achterruit van de wagen ging. Hierna wilden zowel de bestuurder van de bromfiets als zijn passagier er vandoor gaan. Zij konden door een agent worden tegen gehouden, maar kwamen hierbij nog eens ten val. De bestuurder werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De duopassagier kon aan de aanhouding ontkomen.

WEERT Hennepkwekerijen opgerold

Weert De politie heeft vanmorgen in een loods aan de Kessenichstraat een hennepplantage aangetroffen en geruimd. Er werden 1026 planten aangetroffen en vernietigd en een 28-jarige inwoner van Nederweert werd aangehouden. Naast de plantage in de Kessenichstraat werd in de woning van de Nederweertenaar aan de Smisserstraat nog eens een plantage met ruim 800 planten aangetroffen en vernietigd. Een derde pand aan de Ringbaan Zuid werd in opdracht van de rechter-Commissaris door de politie doorzocht. Hier werd door de 62-jarige bewoner, in afwachting van de R.C. , getracht bewijsmateriaal te laten verdwijnen. De man werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Hij zal in het kader van snelrecht een boete krijgen opgelegd. In het pand werd een droogruimte voor henneptoppen aangetroffen en verpakkingsmateriaal voor het verwerken van de verdovende middelen. Ook trof de politie een vuurwapen aan en diverse van diefstal afkomstige goederen.

BOSHOVEN Overval

Boshoven De politie van Nederweert is een onderzoek begonnen naar een gewapende overval op een 60-jarige inwoonster van Boshoven. De vrouw werd vanmiddag om 16.00 uur in haar woning bedreigd door een onbekende gewapende en met bivakmuts gemaskerde man. De man belde aan bij de woning van de vrouw aan de Klaproosstraat en eiste geld. De verdachte was donker gekleed en droeg een donkere bivakmuts. Hij spreekt Nederlands. Zij overhandigde hem een klein bedrag, waarna hij vertrok. Hierna vluchtte de vrouw het balkon van haar woning op om de buren te alarmeren. Ondanks het tijdstip heeft niemand de verdachte zien komen of gaan. De politie van Nederweert verzoekt getuigen of passanten die iets verdachts rond genoemd tijdstip hebben gezien, zich met haar in verbinding te stellen via het bekende nummer 0900 88 44. Inmiddels is een buurtonderzoek van start gegaan en ondervraagt de politie alle omwonenden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie