Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KPMG start Ethics & Integrity Consulting in Groningen

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
KPMG

28-03-2001
KPMG van start met Ethics & Integrity Consulting in Groningen

KPMG Ethics & Integrity Consulting gaat vanuit de vestiging in Groningen bedrijven en instellingen in Noord/Oost-Nederland adviseren op het gebied van ethiek en integriteit. KPMG Ethics & Integrity Consulting is vanuit Amstelveen al zo'n 6 jaar actief op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen, ontwikkeling en naleving van integriteitbeleid, gedragscodes en ongewenste omgangsvormen Volgens E. Kolthoff van KPMG komen er steeds meer vragen van klanten uit het noorden van het land. Kolthoff: " Deze ontwikkeling en de verwachting dat de economische groei in het noorden van Nederland een inhaalslag gaat maken ten opzichte van het economische kerngebied in het westen is de reden voor het openen van een afdeling Ethics & Integrity Consulting in Groningen".

Kolthoff signaleert een algemene tendens dat organisaties steeds meer aandacht gaan besteden aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en integriteit. Kolthoff: "Ze moeten wel want integriteitinbreuken hebben een belangrijke impact op organisaties en het functioneren van hun medewerkers. Dit kan leiden tot een verhoging van het ziekteverzuim, stijging van schadeposten, imagoverlies en een slechte naam op de arbeids- en consumentenmarkt. Andersom leidt preventief aandacht voor integriteit tot kwaliteitsverbetering, kostenreductie en verhoging van de arbeidssatisfactie voor medewerkers".

Verbetering van integriteit in brede zin staat centraal bij de dienstverlening van KPMG Ethics & Integrity Consulting. Volgens K. van Mensvoort van Ethics & Integrity Consulting in Groningen denken veel organisaties te kunnen volstaan met het nemen van een aantal procedurele maatregelen als ze integriteitinbreuken, zoals sjoemelen met declaraties, lekken van informatie en ander ongewenst gedrag, constateren. Van Mensvoort: "De cultuuraspecten van de organisatie zijn echter minstens zo belangrijk. Veel problemen ontstaan omdat men ongewenst gedrag van collega's niet durft aan te kaarten en leidinggevenden signalen niet adequaat oppakken".

Ook de toenemende krapte op de arbeidsmarkt dwingt werkgevers er volgens Van Mensvoort toe een werkklimaat te realiseren waarin mensen zich veilig voelen. "Een incident kan reden zijn voor werknemers om een andere werkgever te kiezen. Daarnaast laat ook de consument zijn koopgedrag steeds meer leiden door milieu of maatschappelijke overwegingen. Met andere woorden investeren in integriteit leidt direct of indirect tot betere resultaten en is een kritische succesfactor voor groei en duurzaamheid".

Voor nadere informatie: Andy Bellm, telefoon (020) 656 7039

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie