Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MKZ Friesland: luchtmacht past oefeningen aan

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


MKZ Friesland: luchtmacht past oefeningen aan

11-04-2001

Naar aanleiding van de constatering vandaag van mond- en klauwzeer bij een veebedrijf in de Friese plaats Ee heeft de luchtmacht besloten om de laagvliegroute die in de nabijheid van deze plaats ligt, te sluiten voor laagvliegoefeningen. Op deze route mogen militaire vliegtuigen vliegen op een hoogte van 75 meter. Daarnaast is een luchtmachtoefening in de Marnewaard gestaakt naar aanleiding van de uitbraak van MKZ in Ee.

Het besluit de laagvliegroute voorlopig niet meer te gebruiken is vooral genomen uit respect voor de getroffen boeren in Ee en omgeving. Een woordvoerder van de vliegbasis Leeuwarden stelde dat het vervelend voor de boeren zou zijn wanneer in een situatie waarin vee geruimd wordt, vliegtuigen laagvliegend over zouden komen. De oefening in de Marnewaard was een oefening van de luchtmachten van Nederland en België. Deze was maandag begonnen en zou tot eind april duren.


* zie ook het volledige dossier over de Defensie-inzet in het kader van mond- en klauwzeer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie