Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cursus voor ouders van pubers in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-03-20: Cursus voor ouders van pubers

De afdeling Gezondheidsvoorlichting en -opvoeding (GVO) van de GGD Den Haag organiseert in de maanden april en mei weer de cursus "Een puber in huis". De cursus biedt ondersteuning in de opvoeding voor ouders van pubers in de leeftijd van 10 tot ongeveer 16 jaar. De cursus is bestemd voor ouders die op een open manier willen leren praten met hun puber en echte problemen willen voorkomen. Tijdens de bijeenkomsten komen diverse thema's aan bod, zoals "Hoe ontwikkelt een puber zich", "Wat voor een beeld heeft een puber van zichzelf"en "Wat verandert er allemaal als je kind eenmaal puber is". Een aparte bijeenkomst is gewijd aan het thema "drugs en andere genotmiddelen". Verder is er ook aandacht voor hoe je conflicten kunt voorkomen en oplossen.

De cursus is al meerdere keren met succes gegeven op verschillende scholen en buurthuizen in Den Haag, en sinds vorig jaar ook bij de GGD. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van ruim twee uur.

De thema's worden tijdens de bijeenkomsten kort toegelicht, waarna de deelnemers in groepjes gaan discussiëren en oefenen. Ook speelt het uitwisselen van ervaringen een belangrijke rol. Aan het slot van iedere bijeenkomst krijgen de ouders een thuisopdracht. Ouders die de cursus hebben gevolgd vinden het vooral een leuke cursus, waarbij ze het met name waardevol vonden om ook met andere ouders van gedachten te kunnen wisselen.

De puberoudercursus is een initiatief van GVO Den Haag, Regionale Instelling Jeugdhulpverlening (RIJ) en Stichting voor Opvoedingsondersteuning Zuid-Holland en wordt sinds 1997 regelmatig aangeboden op scholen voor het voortgezet onderwijs, buurthuizen en bij de GGD Den Haag.

Verdere informatie nieuwe cursus "Een puber in huis":

De cursus start op woensdagavond 11 april in het GGD-gebouw aan de Thorbeckelaan 360. Verdere data zijn: 18 april, 25 april, 9 mei, 16 mei en 23 mei. Tijd: 20.00 tot 22.00 uur. De kosten zijn f. 12,50 per persoon. Het gemiddelde aantal deelnemers per cursus is 12. Belangstellenden voor de cursus kunnen zich telefonisch opgeven via het secretariaat van de afdeling GVO van de GGD, tel: 070 - 353 72 15. Mensen die eerst meer informatie willen kunnen vragen naar Nicole Goedée. De uiterste inschrijfdatum is 30 maart.

20 maart 2001

last update: 20 maart 2001 ;pag.: 6494; auteur: 77 20 maart 2001 - pag. 6494 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie