Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatiebijeenkomst 30 km-gebied het Hooghuis Etten-Leur

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Informatiebijeenkomst over omvormen van wijk het Hooghuis tot 30 km-zone

Op woensdag 11 april aanstaande is er in de Schonckzaal van het gemeentehuis (ingang via bordes aan de Markt) een informatiebijeenkomst over de omvorming van woonwijk Het Hooghuis tot een 30 km-zone. De uiteenzetting begint om 19.30 uur. Namens het gemeentebestuur zal wethouder Van der Heijden de bijeenkomst openen.
De aanwezigen kunnen kennisnemen van de gemeentelijke plannen tot omvorming van de wijk Het Hooghuis tot 30 km-zone. Daarbij wordt o.a. duidelijk waar in de wijk welke snelheidsremmende maatregelen worden overwogen. Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid om schriftelijk op het plan te reageren. Vervolgens ligt het plan nog t/m 27 april 2001 voor een ieder ter inzage bij bureau Beheer en Onderhoud in het gemeentehuis. Ook in die periode kan er schriftelijk op het plan worden gereageerd.
Na bovengenoemde periode worden alle ingekomen reacties in een voorstel verwerkt en ter advisering aangeboden aan de commissie Openbare Werken op 5 juni 2001. Vervolgens zal het plan op 25 juni 2001 ter vaststelling worden aangeboden aan de raad. Nadat het plan door de raad is vastgesteld, kan er met de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen in de wijk worden begonnen.

Per 1 mei 2001 wordt de landelijke maatregel "voorrang fietser van rechts" van kracht. In dat kader worden er reeds vóór 1 mei aanstaande maatregelen getroffen in onder andere de Nachtegaal in wijk Het Hooghuis. Nadrukkelijk wijzen wij erop dat er voor de maatregelen in verband met "voorrang fietser van rechts" reeds een eerdere inspraakprocedure is geweest. Het uitvoeringsplan "voorrang fietser van rechts" is op 18 december 2000 door de gemeenteraad vastgesteld. De maatregelen die in het kader van "voorrang fietser van rechts" worden genomen staan daarom nu niet meer ter discussie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie