Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorlichting Stadskanaal over nieuwe voorrangsregel

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Stadskanaal


Algemeen gemeentelijk nieuwsvervolg voorpagina

De nieuwe voorrangsregel geldt alléén voor gelijkwaardige kruisingen

Er zijn heel wat kruisingen waarvoor duidelijk geregeld is wie er voorrang heeft. Stoplichten, voorrangsborden, haaientanden, inrit-/uitritconstructies maken daar meteen duidelijk wie er voorrang heeft. Datzelfde geldt voor een kruising tussen een verharde en een onverharde weg, daar gaat al het verkeer op de verharde weg altijd voor. Op deze kruisingen verandert er niets!
Op de meeste kruisingen en T-splitsingen is de voorrang niet apart geregeld. Voor deze kruisingen is de nieuwe voorrangsregel '.... rechts gaat voor' bedoeld.
Door de invoering van de nieuwe regel voor deze kruisingen verbetert de duidelijkheid en de uniformiteit van voorrangsregels in Nederland en worden bestuurders van fietsen, brommers, paarden, enzovoorts gelijkwaardig aan andere bestuurders. Bovendien sluit hierdoor de Nederlandse regelgeving aan op de Europese en dat is wel zo handig.

Je moet het geven, mag het nooit nemen, kunt het krijgen, maar hébt het niet: VOORRANG

Voorrang is geen recht. Het is van groot belang dat fietsers, bromfietsers, ruiters, etc per 1 mei 2001 geen voorrang némen, als ze op gelijkwaardige kruisingen van rechts komen, maar eerst goed opletten of ze voorrang krijgen. Oogcontact met medeweggebruikers kan daar een belangrijke rol bij spelen. Wees er altijd op bedacht dat bestuurders misschien geen voorrang (kunnen) verlenen. Neem bij twijfel geen risico en laat de ander gewoon voorgaan. Zorg bovendien voor een goede verlichting en reflectie op de (brom)fiets. Voor bestuurders van motorvoertuigen betekent het dat ze nog oplettender moeten zijn bij het naderen van een gelijkwaardige kruising. Met name voor chauffeurs van vrachtauto's zijn fietsers in bepaalde situaties minder zichtbaar. Fietsende kinderen en soms ook ouderen kunnen uit onzekerheid daarnaast onverwachte acties ondernemen. Ook de (brom)fietsers kunnen impulsief handelen.

Campagne

Voorrangsregels verander je niet zomaar, daar komt heel wat bij kijken. Iedereen moet tenslotte weten dat de situatie wijzigt. Daarom is de overheid een grootscheepse voorlichtingscampagne gestart om iedereen op de hoogte te stellen van de veranderingen. De campagne hanteert de kreet: 'Geef het door, rechts gaat voor'. Er zijn spotjes op radio en TV, maar er zijn ook folders, buitenreclame, advertenties en een website waar je de informatie nog eens rustig na kunt lezen: www.geefhetdoor.nl. Omdat jongeren minder bekend zijn met de voorrangsregels, krijgen zij in de campagne extra aandacht. Voor het basis- en voortgezet onderwijs is lesmateriaal beschikbaar en er worden brochures en posters op de scholen verspreid. Ook gemeenten, waterschappen en provincies doen mee. Want zij zijn tenslotte medeverantwoordelijk voor de verkeersveiligheid op hun eigen wegen. Voor gemeentelijke informatie kunt u bellen naar 0599 - 631 631.

Sluiting gemeentehuis

11 april 2001

Op vrijdag 13 april (Goede Vrijdag) en maandag 16 april (Tweede Paasdag) is het gemeentehuis gesloten. Ook het telefonisch spreekuur van de afdeling Sociale Zaken komt dan te vervallen.
De burgerlijke stand is zaterdag 14 april uitsluitend geopend voor aangifte van overlijden, 's morgens van 09.00 tot 10.00 uur.Bekendmaking wijziging belastingverordening 2001

28 maart 2001

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend, dat de gemeenteraad op 26 maart 2001 de tarieventabel, behorende bij de "Legesverordening Stadskanaal 2001" heeft gewijzigd. De wijziging betreft de verlaging van het tarief van de paspoortleges en gaat in op
1 april 2001.
De wijzigingsverordening treedt in werking op de vijfde dag na de datum van bekendmaking en ligt kosteloos ter inzage in het publieksbureau van het gemeentehuis. Wij kunnen u op verzoek een afschrift van de belastingverordening verstrekken.

Nog zes telefooncellen in gemeente Stadskanaal

4 april 2001

KPN Telecom heeft de gemeente geconfronteerd met het feit dat de exploitatie van openbare telefooncellen dermate verliesgevend is dat opheffing de enige mogelijkheid is. De telefooncellen worden veel te weinig gebruikt en zijn daarom onrendabel geworden. Belangrijkste oorzaak van het verminderde gebruik van de telefooncellen is de opkomst van de mobiele telefonie.

Doordat de KPN verplicht is om voor iedere 5000 inwoners één openbare telefooncel te handhaven, kunnen er in de gemeente Stadskanaal nog zes telefooncellen blijven staan. Het betreft de telefooncellen aan de Nederlandlaan, Europalaan, Navolaan en Dwarsspitting in Stadskanaal en die aan de Marktstraat in Musselkanaal en de Dorpsstraat in Onstwedde.

De enige mogelijkheid voor de gemeente om meer cellen te handhaven is het garant staan voor de exploitatieverliezen van f 6.000,00 per cel per jaar. Het college denkt met de voorgestelde spreiding van de zes resterende telefooncellen zoveel mogelijk inwoners te kunnen bedienen die van openbare telefooncellen afhankelijk zijn.Ophalen huisvuil

4 april 2001

16 april is het Tweede Paasdag. Op deze dag wordt er geen huisvuil opgehaald. Op die plaatsen waar normaal op maandag het huisvuil wordt opgehaald, wordt dit nu gedaan op de dinsdag 17 april. In de andere wijken wordt het huisvuil opgehaald volgens het normale schema. Voor verdere informatie kunt u ook uw afvalkalender raadplegen. Wanneer u geen afvalkalender meer hebt, kunt u deze tijdens kantooruren gratis afhalen bij het publieksbureau in het gemeentehuis.

Bijzondere bijdrage in de huurlasten

11 april 2001

Het recht op huursubsidie voor de periode 1 juli 2000 tot en met 30 juni 2001 wordt voornamelijk bepaald door de hoogte van het totale belastbare gezinsinkomen over 1999.

Bent u of één van uw medebewoners in 2001 echter sterk achteruitgegaan in uw netto maandinkomen, dan kunt u misschien in aanmerking komen voor een bijdrage in het kader van de Vangnetregeling huursubsidie. De inkomensdaling kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door werkloosheid, overlijden of door een wijziging in de samenstelling in uw huishouden.

Als uw belastbaar inkomen in 1999 20% hoger ligt dan uw huidig inkomen dan is het raadzaam om een bijzondere bijdrage in de huurlasten aan te vragen.

Om voor de bijzondere bijdrage in aanmerking te komen moet u wel voldoen aan de overige eisen die gelden voor de huursubsidie, zoals de hoogte van de huur en de waarde van het vermogen.

De bijzondere bijdrage kunt u binnen drie maanden na de inkomensdaling bij de gemeente aanvragen. De bijdrage wordt telkens voor maximaal drie maanden toegekend. U kunt na deze periode weer een vervolgaanvraag indienen.
Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met de intake van de dienst sociale zaken Zij zijn op werkdagen tussen 09.00 en 10.00 uur te bereiken. Ook als u een aanvraag wilt indienen kunt u zich melden bij de intake van het Publieksbureau.

Overige Gemeentelijke Nieuws items

Algemeen nieuws
Mededelingen
Ruimtelijke ordening
Vergaderingen
Vergunningen
Verleende vergunningen en ontheffingen
Wegwerkzaamheden

Gemeente uitgaven

De Spreekbuis, dit voorlichtingsblad van de gemeente verschijnt tien keer per jaar.

Gemeentegids verkrijgbaar in het Publieksbureau van het gemeentehuis en bij het Bureau Voorlichting.

Stadsplattegrond verkrijgbaar in het Publieksbureau van het gemeentehuis en bij het Bureau Voorlichting.

homepage - regelen - beslissen - weten - nieuws - reageren - zoeken

© Gemeente Stadskanaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...