Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 11-04-2001 2e Persbericht 11 april 2001

Persberichten uit de regio:

Zuidoost Brabant: Vier nieuwe verdachten in helingzaak aangehouden Deze week zijn door de Regionale Recherche van de politie Brabant Zuid-Oost opnieuw vier verdachten aangehouden in de helingzaak waarnaar vanaf december 2000 onderzoek wordt gedaan. Maandag 9 april werd een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden, dinsdag 10 april een 31-jarige man uit Nijnsel en een 23-jarige Eindhovenaar en woensdag een 31-jarige man uit Geldrop. Het onderzoek richt zich op helers van goederen afkomstig van vrachtautodiefstallen die zijn gepleegd in Zuid-Nederland, België en Duitsland. Het ging hierbij voornamelijk om audio-, video - en computerapparatuur. De vier aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij het kopen en/of verkopen van gestolen (deel)ladingen of het vervullen van een ondersteunende rol daarbij. Op 20 maart en op 3 en 4 april zijn reeds tien verdachten aangehouden in deze zaak. Hiervan zitten op dit moment nog acht personen in voorlopige hechtenis. Zij worden verdacht van het kopen en verkopen van de gestolen goederen en/of betrokkenheid bij de diefstallen van de ladingen.

Eindhoven: Bromfietscontrole
Op de Ruwenberg is woensdagochtend tussen 7.30 en 9.30 uur een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden 39 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden over het fietspad (22x), het rijden zonder helm (6x), het te hard rijden (4x), het niet bij zich hebben van een bromfietscertificaat (5x), het ontbreken van het oranje plaatje (1x) en het rijden met kale banden (1x).

Eindhoven: Grote hoeveelheid sigaretten gestolen Uit een garage aan de Generaal van der Duynlaan zijn tussen dinsdagmiddag 16.30 uur en woensdagochtend 8.10 uur ruim 900 sloffen sigaretten van diverse merken gestolen. De dader is binnengekomen door de garagedeur open te breken.

Helmond: Fiets uit berging gestolen
Uit een berging van een woning aan de Johannes Vermeerlaan is tussen dinsdagavond 20.00 uur en woensdagochtend 9.00 uur een fiets gestolen. De dader kwam binnen door de deur van de berging open te breken.

Helmond: Geld uit woning gestolen
Uit een woning aan de Stepekolk-Oost zijn dinsdag tussen 9.30 en 15.00 uur ruim enkele duizenden guldens gestolen. Het is nog onbekend hoe de dader is binnengekomen.

Asten: Snelheidscontrole
Op de Heerbaan zijn woensdagochtend tussen 8.00 en 9.30 uur 305 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 25 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 76 km/u.

Best: Auto gestolen
Vanaf een parkeerterrein op de Brem is dinsdag tussen 18.00 en 22.00 uur een blauwe Opel Kadett met het kenteken XG-85-NH gestolen.

Deurne: Volière leeggehaald
Uit een buitenvolière aan de Jan van Goijenstraat zijn tussen maandagavond 19.00 uur en woensdagmiddag 14.00 uur alle vogels (exacte aantal nog onbekend) weggehaald. De dader is binnengekomen door een slot van de volière te verbreken.

Deurne: Hennepkwekerij opgerold
In een woning aan de Kokmeeuw is woensdagochtend een hennepkwekerij opgerold. Er werden een paar honderd planten, een kwekerij in oprichting en de benodigde apparatuur aangetroffen en in beslag genomen. Een 22-jarige man en een 40-jarige vrouw, die woonachtig zijn in het pand, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Elsendorp: Autorijden tijdens ontzegging
Op de Ripseweg is woensdag om 12.05 uur een 38-jarige man uit Bakel aangehouden. De man reed in een auto terwijl hij een ontzegging had voor het besturen van een motorvoertuig. In eerste instantie gaf de man een valse naam op. De politie gaf echter aan te weten wie de verdachte was waarop de man zijn werkelijke naam bekend maakte. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en zijn voertuig is in beslag genomen.

Mierlo: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Mierloseweg is tussen dinsdagmiddag 17.00 uur en woensdagochtend 9.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam open te breken en nam 25 gulden en oude werkkleding mee.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie