Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prins van Oranje opent website www.lintjes.nl te Den Haag

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

11/04/01 Prins van Oranje opent website www.lintjes.nl te Den Haag

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje opent woensdag 11 april 2001 te Den Haag de website over Koninklijke onderscheidingen in de Kanselarij der Nederlandse Orden. De website, www.lintjes.nl genaamd, beschrijft stapsgewijs hoe iemand voor een Koninklijke onderscheiding kan worden voorgesteld. De geschiedenis en achtergrond van het Nederlandse decoratiestelsel komt eveneens aan bod.

De website is een gezamenlijk initiatief van het Kapittel voor de Civiele Orden, het Kapittel der Militaire Willems-Orde (beide onafhankelijke adviescolleges) en de Kanselarij der Nederlandse Orden.

De Kanselarij der Nederlandse Orden, een Hoog College van Staat, draagt zorg voor het registreren, archiveren, toetsen van en adviseren over decoratievoorstellen. Het Nederlandse decoratiestelsel is in 1995 herzien. Sindsdien staan persoonlijke, bijzondere verdiensten voor de samenleving centraal bij het verkrijgen van een Koninklijke onderscheiding.

De Prins zal door middel van het doorknippen van een lint de site www.lintjes.nl openen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie