Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SNT wint gouden Nationale Contact Center Award

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: SNT Groep NV
Zoek soortgelijke berichten

SNT wint gouden Nationale Contact Center Award

Zoetermeer 11 april 2001. SNT heeft tijdens het Gala van de Telecommerce Dagen in Hilversum de gouden Nationale Contact Center Award gewonnen in de categorie Facilitair voor contactcenters met meer dan 80 seats. Zilver in dezelfde categorie was er voor ICL, en de bronzen award werd gewonnen door Het Callcenter Netwerk (HCN). Volgens de jury dwingt de kracht van de centrale organisatie bij SNT algehele hoogwaardige kwaliteit af. SNT vervult een voortrekkersrol in de contact center branche en de wijze van opereren getuigt van meedenken met de klant.

Jac Vermeer, directeur SNT Nederland, beschouwt het winnen van de gouden award als 'een grote eer'. Vermeer: 'Binnen SNT worden continue initiatieven ontplooid om de relaties tussen onze opdrachtgevers en hun klanten te verstevigen en het rendement per contact te verhogen. We zijn er trots op dat deze initiatieven zowel door opdrachtgevers als door de branche gewaardeerd worden. Vorig jaar mochten we de zilveren award in ontvangst en toen hebben we beloofd dit jaar voor goud te gaan. Binnen SNT is het een regel dat we gemaakte afspraken nakomen'.

De projecten die de deelnemende contact centers voor de awards hebben ingediend werden beoordeeld op creativiteit, originaliteit en resultaten. Ook moesten de cases bijdragen aan onder meer het bevorderen van het imago van de branche. Voorts beoordeelde de jury de kwaliteit van de contact centers aan de hand van de telefoongesprekken en een bedrijfsbezoek. Volgens juryvoorzitter Harold de Bock was het niveau van de inzendingen erg hoog. Hij ziet dat als een teken van professionalisering in de branche.

De Nationale Call Center Award heet vanaf 2001 de Nationale Contact Center Award. Volgens De Bock doet deze naamswijziging recht aan de ontwikkelingen in de branche. 'De term 'call center' dateert nog uit het begin toen de centers nog uitsluitend telefonische contacten en soms faxberichten afhandelden. Nu is sprake van een multichannel-beleid waarbij alle klantcontacten op een centraal uitkomen, dus ook de contacten via e-mail en internet.' De NCCA wordt ondersteund door het PACCT (ProfessioneleArbeidsintermediairs in Contact Centers en Telebusiness). WGCC, DMSA, VNO/NCW, Helpsdesk Institute Benelux en CCMA treden op als aanbevelers.

Over SNT SNT participeert in de ontwikkeling van CRM-concepten voor opdrachtgevers. In haar customer contact centers geeft SNT uitvoering aan deze concepten door opdrachtgevers via telefoon, E-mail, chat, co-browsing en SMS bereikbaar te maken voor hun klanten. Uit deze klantcontacten wordt met behulp van datamining technieken, managementinformatie gedestilleerd die opdrachtgevers kunnen aanwenden om hun marketingstrategie verder in te vullen en duurzame relaties met klanten op te bouwen. Over 2000 realiseerde SNT een omzet van Euro 99,4 miljoen. Met ruim 5500 medewerkers verleent SNT vanuit 26 vestigingen in Nederland, Belgie, Duitsland, Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland jaarlijks goede service aan miljoenen consumenten.

In Nederland is SNT genomineerd voor IPO of the year 2000.

Einde bericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anne de Graaf, tijdens kantooruren op telefoon: (079) 368 69 00, of fax (079) 368 51 94. U kunt ook e-mailen naar (adegraaf@snt.com). Onze adresgegevens zijn: Koraalrood 70, 2718 SC Zoetermeer, Postbus 182, 2700 AD Zoetermeer, www.snt.com

Indien u vragen of wijzigingen heeft over de wijze van ontvangst of de SNT Groep NV

faxnummer: +31 (0)70 3989478 of via email: (perssupport@anp.nl). (vergeet niet het betreffende e-mailadres of faxnummer te vermelden)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie