Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Sms-bom, nieuw toestel?
De actie om gestolen gsms te bombarderen met sms-berichten, verloopt voorspoedig. Gebleken is echter dat veel aangevers het oude telefoonnummer hebben behouden. Zij worden op hun oude nummer in een nieuw gekochte of andere telefoon gebombardeerd. Dit is natuurlijk heel vervelend en ook niet onze bedoeling. We willen daar natuurlijk verandering in brengen maar wel de zekerheid hebben of de huidige bezitter van dat telefoonnummer inderdaad de aangever is.

Wat te doen?
Wordt u op uw oude nummer, maar op een nieuw gekocht of ander toestel dan het gestolen exemplaar gebombardeerd, fax dan uw aangifte naar 020 559 4415 met het verzoek om het nummer uit de bombardementlijst te halen, omdat u het oude nummer behouden heeft. Uw nummer wordt dan z.s.m. verwijderd.Schietpartij
9-4-2001 Bij een schietpartij in een café aan het Buikslotermeerplein is zondagmiddag een 36-jarige man gewond geraakt. Het slachtoffer liep een schotwond op in een van zijn benen. De man is opgenomen in een ziekenhuis. Na de schietpartij vluchtte twee verdachten weg in een auto. Politieagenten traceerden het voertuig op de Prins Hendrikkade en gingen over tot arrestatie. Beide mannen zijn ingesloten aan een politiebureau. Zij willen nog niets verklaren. In het café nam de politie een vuurwapen in beslag.


Overval
9-4-2001 Twee mannen hebben gisteravond na elf uur een overval gepleegd op een amusementsgebouw aan de Oranje-Vrijstaatkade. Een van beiden bedreigde het bij de bar aanwezige personeel met een vuistvuurwapen. De overvallers wisten geld buit te maken en verdwenen vervolgens. Er raakte niemand gewond


Ramkraak
Zondagmorgen hebben nog onbekende personen met een auto de voordeur van een postkantoor aan Brink geramd. De deur en de pui van het postkantoor liepen schade op. De inzittende(n) van het voertuig werd(en) bij hun poging om in te breken gestoord door een omwonende. Zonder iets mee te nemen gingen ze er vandoor.


Steekpartij
9-4-2001 Bij een steekpartij op de Nieuwezijds Voorburgwal zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee Canadezen gewond geraakt. Beide mannen zijn met steekwonden overgebracht naar een ziekenhuis. Een van hen heeft inmiddels het ziekenhuis weer verlaten. Het andere slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis. De slachtoffers hadden in het cafe ruzie gekregen met een groepje Engelsen. De ruzie ontaardde in een vechtpartij die zich buiten voortzette. Toen de vechtenden uit mekaar gingen, bleven de twee Canadezen gewond liggen. De politie verspreidde direct het signalement van de Engelsen. Een van hen werd later aangehouden in een discotheek aan het Rembrandtplein.

Overvallers gearresteerd
9-4-2001 Zaterdagmiddag arresteerde de politie vier jongeren in de leeftijd van 14 tot 16 jaar. Het viertal werd op heterdaad betrapt bij een overval op een sigarenwinkel aan de Dapperstraat. De politie kreeg een telefoontje binnen over vier jongeren die zich verdacht gedroegen. Toen de agenten arriveerden, stormden twee jongeren de sigarenzaak in en bedreigden twee personeelsleden met een mes en een vuurwapen. Twee andere jongens bleven buiten op de uitkijk staan. De politie arresteerde het viertal en nam het vuurwapen en het mes in beslag. De verdachten zijn ingesloten aan een politiebureau. Er wordt onderzocht of zij voor nog meer overvallen verantwoordelijk zijn.

Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.

Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.


Ernstig Delict
9-4-2001 Bij een schietpartij op de Gedempte Insteekhaven is zaterdagavond een 28-jarige man uit Zwaag om het leven gekomen. Omwonenden hadden schoten gehoord en alarmeerden de politie. Toen politieagenten ter plaats kwamen troffen ze in een witte auto een overleden man aan. Er was meerdere keren op hem geschoten. Verder was er in de auto ook een explosie geweest. De politie is met twaalf rechercheurs een onderzoek gestart.


Snelheidscontroles
10-4-2001. Gisteren hield de politie op verschillende locaties in de regio snelheidscontroles. Op de Rijksweg A2 stond gistermorgen de radarapparatuur opgesteld. Van de gecontroleerde bestuurders reden er 33 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg134 kilometer per uur. Op de plaats van de controle geldt een maximumsnelheid van 100. Tegen de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. Drie bestuurders moesten bovendien hun rijbewijs inleveren. In Amstelveen werd gisteravond op de Groenelaan gecontroleerd. Hier registreerde de radar 8 overtreders. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 kilometer per uur. Op de Groenelaan mag maximaal 50 worden gereden. In Kudelstaart werd gistermorgen op de Mijnsherenweg op snelheid gecontroleerd. Hier reden 31 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 83 kilometer per uur. Op de Mijnsherenweg geldt een maximumsnelheid van 50. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd.
Dodelijke aanrijding
11-4-2001. Bij een aanrijding op de Admiraal de Ruijterweg is gistermiddag een ongeveer 60-jarige vrouw om het leven gekomen. Het slachtoffer werd tijdens het oversteken aangereden door een taxi. De vrouw overleed later op de avond in een ziekenhuis aan haar verwondingen.Grootschalige controle
10-4-2001. De politie heeft gistermiddag in Diemen en Amsterdam-Zuidoost bij grootschalige bromfietscontroles 68 bonnen uitgedeeld. Een van de bestuurders werd aangehouden. Hij gaf een valse naam op. De controles vonden achtereenvolgens plaats op het Roerdomppad in Diemen en het Guldenkruispad in Amsterdam-Zuidoost. Politiemotorrijders dirigeerden 59 brommers naar de actieplaatsen waar een uitgebreide controle van de Ongevallendienst volgde. In vijf gevallen werden uitlaten gedemonteerd en in beslag genomen. Deze berijders moesten lopend verder. De bonnen vielen voor hardrijden, geluidsoverlast, roodlicht, niet dragen van helmen, en rijtechnische mankementen. Slechts 21 brommers kwamen zonder problemen door de controle. Zeven bestuurders waren niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Aan de actie namen agenten van de wijkteams Ganzenhoef en Flierbosdreef deel. De Verkeerspolitie ondersteunde het geheel.Zakkenrollersproject succes
10-4-2001. Het zakkenrollersteam dat vanaf begin maart in samenwerking met personeel van het Gemeentevervoerbedrijf in de binnenstad actief is, blijkt tot nu toe succesvol. In de periode van 12 maart tot en met 8 april 2001 ontving de politie 534 aangiften van zakkenrollerij. In dezelfde periode vorig jaar werden 793 aangiften geregistreerd (-33%).

Meer lezen...Aanrijding Lelylaan
10-4-2001. De politie heeft gistermiddag op de Cornelis Lelylaan een 25-jarige automobiliste aangehouden die een blikschadeaanrijding had veroorzaakt. De vrouw had gedronken en onderging een ademanalyse. Dit resulteerde in een alcoholscore van 2,5 promille. Er is proces-verbaal tegen de automobiliste opgemaakt.


Arrestatie na steekpartij
10-4-2001. Gisteravond rond tien uur is in de Raadhuisstraat een 21-jarige man aangehouden die tijdens een vechtpartij een evenoud slachtoffer in de borststreek stak. De man is ingesloten als verdacht van poging tot doodslag. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen en niet in levensgevaar. De aanleiding van de ruzie is nog niet bekend. Het slachtoffer zou het aan de stok hebben gekregen met een andere man. De aangehouden man sprong er tussen en trok op een zeker moment een mes. Alle betrokkenen zijn bekenden van elkaar.

Hennepplantage opgerold
10-4-2001. In een pand aan de Westhavenweg heeft de politie gistermorgen een hennepplantage opgerold. De agenten namen 325 hennepplanten, warmtelampen en andere kweekapparatuur in beslag. Op het moment van de controle was niemand in het pand aanwezig. Arrestaties bleven dan ook uit. De politie ging op onderzoek uit naar aanleiding van een melding over wateroverlast.


Gordelcontrole
10-4-2001. Gistermiddag hield de politie een autogordelcontrole op de Eerste Constantijn Huygensstraat. De agenten schreven 74 bonnen uit. Het ging om 67 processen-verbaal voor het niet dragen van de gordel, 3 bonnen voor rijden zonder rijbewijs en 1 bon voor een gladde band. Op de Machineweg in Aalsmeer gingen gisteravond tien bestuurders op de bon. Ook zij droegen de autogordel niet. Alle overtreders krijgen binnenkort bericht thuis.Taxichauffeurs gearresteerd
9-4-2001 Zaterdagavond arresteerde de politie twee taxichauffeurs (man en vrouw) van TCA. Zij worden verdacht van het ophouden en belemmeren van een Taxidirect chauffeur. De twee taxis van TCA zijn in beslag genomen.


Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.


Dossier
GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.


© Politie Amsterdam-Amstelland

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie