Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Sms-bom, nieuw toestel?
De actie om gestolen gsms te bombarderen met sms-berichten, verloopt voorspoedig. Gebleken is echter dat veel aangevers het oude telefoonnummer hebben behouden. Zij worden op hun oude nummer in een nieuw gekochte of andere telefoon gebombardeerd. Dit is natuurlijk heel vervelend en ook niet onze bedoeling. We willen daar natuurlijk verandering in brengen maar wel de zekerheid hebben of de huidige bezitter van dat telefoonnummer inderdaad de aangever is.

Wat te doen?
Wordt u op uw oude nummer, maar op een nieuw gekocht of ander toestel dan het gestolen exemplaar gebombardeerd, fax dan uw aangifte naar 020 559 4415 met het verzoek om het nummer uit de bombardementlijst te halen, omdat u het oude nummer behouden heeft. Uw nummer wordt dan z.s.m. verwijderd.Schietpartij
9-4-2001 Bij een schietpartij in een café aan het Buikslotermeerplein is zondagmiddag een 36-jarige man gewond geraakt. Het slachtoffer liep een schotwond op in een van zijn benen. De man is opgenomen in een ziekenhuis. Na de schietpartij vluchtte twee verdachten weg in een auto. Politieagenten traceerden het voertuig op de Prins Hendrikkade en gingen over tot arrestatie. Beide mannen zijn ingesloten aan een politiebureau. Zij willen nog niets verklaren. In het café nam de politie een vuurwapen in beslag.


Overval
9-4-2001 Twee mannen hebben gisteravond na elf uur een overval gepleegd op een amusementsgebouw aan de Oranje-Vrijstaatkade. Een van beiden bedreigde het bij de bar aanwezige personeel met een vuistvuurwapen. De overvallers wisten geld buit te maken en verdwenen vervolgens. Er raakte niemand gewond


Ramkraak
Zondagmorgen hebben nog onbekende personen met een auto de voordeur van een postkantoor aan Brink geramd. De deur en de pui van het postkantoor liepen schade op. De inzittende(n) van het voertuig werd(en) bij hun poging om in te breken gestoord door een omwonende. Zonder iets mee te nemen gingen ze er vandoor.


Steekpartij
9-4-2001 Bij een steekpartij op de Nieuwezijds Voorburgwal zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee Canadezen gewond geraakt. Beide mannen zijn met steekwonden overgebracht naar een ziekenhuis. Een van hen heeft inmiddels het ziekenhuis weer verlaten. Het andere slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis. De slachtoffers hadden in het cafe ruzie gekregen met een groepje Engelsen. De ruzie ontaardde in een vechtpartij die zich buiten voortzette. Toen de vechtenden uit mekaar gingen, bleven de twee Canadezen gewond liggen. De politie verspreidde direct het signalement van de Engelsen. Een van hen werd later aangehouden in een discotheek aan het Rembrandtplein.

Overvallers gearresteerd
9-4-2001 Zaterdagmiddag arresteerde de politie vier jongeren in de leeftijd van 14 tot 16 jaar. Het viertal werd op heterdaad betrapt bij een overval op een sigarenwinkel aan de Dapperstraat. De politie kreeg een telefoontje binnen over vier jongeren die zich verdacht gedroegen. Toen de agenten arriveerden, stormden twee jongeren de sigarenzaak in en bedreigden twee personeelsleden met een mes en een vuurwapen. Twee andere jongens bleven buiten op de uitkijk staan. De politie arresteerde het viertal en nam het vuurwapen en het mes in beslag. De verdachten zijn ingesloten aan een politiebureau. Er wordt onderzocht of zij voor nog meer overvallen verantwoordelijk zijn.

Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.

Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.


Ernstig Delict
9-4-2001 Bij een schietpartij op de Gedempte Insteekhaven is zaterdagavond een 28-jarige man uit Zwaag om het leven gekomen. Omwonenden hadden schoten gehoord en alarmeerden de politie. Toen politieagenten ter plaats kwamen troffen ze in een witte auto een overleden man aan. Er was meerdere keren op hem geschoten. Verder was er in de auto ook een explosie geweest. De politie is met twaalf rechercheurs een onderzoek gestart.


Snelheidscontroles
10-4-2001. Gisteren hield de politie op verschillende locaties in de regio snelheidscontroles. Op de Rijksweg A2 stond gistermorgen de radarapparatuur opgesteld. Van de gecontroleerde bestuurders reden er 33 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg134 kilometer per uur. Op de plaats van de controle geldt een maximumsnelheid van 100. Tegen de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. Drie bestuurders moesten bovendien hun rijbewijs inleveren. In Amstelveen werd gisteravond op de Groenelaan gecontroleerd. Hier registreerde de radar 8 overtreders. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 kilometer per uur. Op de Groenelaan mag maximaal 50 worden gereden. In Kudelstaart werd gistermorgen op de Mijnsherenweg op snelheid gecontroleerd. Hier reden 31 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 83 kilometer per uur. Op de Mijnsherenweg geldt een maximumsnelheid van 50. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd.
Dodelijke aanrijding
11-4-2001. Bij een aanrijding op de Admiraal de Ruijterweg is gistermiddag een ongeveer 60-jarige vrouw om het leven gekomen. Het slachtoffer werd tijdens het oversteken aangereden door een taxi. De vrouw overleed later op de avond in een ziekenhuis aan haar verwondingen.Grootschalige controle
10-4-2001. De politie heeft gistermiddag in Diemen en Amsterdam-Zuidoost bij grootschalige bromfietscontroles 68 bonnen uitgedeeld. Een van de bestuurders werd aangehouden. Hij gaf een valse naam op. De controles vonden achtereenvolgens plaats op het Roerdomppad in Diemen en het Guldenkruispad in Amsterdam-Zuidoost. Politiemotorrijders dirigeerden 59 brommers naar de actieplaatsen waar een uitgebreide controle van de Ongevallendienst volgde. In vijf gevallen werden uitlaten gedemonteerd en in beslag genomen. Deze berijders moesten lopend verder. De bonnen vielen voor hardrijden, geluidsoverlast, roodlicht, niet dragen van helmen, en rijtechnische mankementen. Slechts 21 brommers kwamen zonder problemen door de controle. Zeven bestuurders waren niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Aan de actie namen agenten van de wijkteams Ganzenhoef en Flierbosdreef deel. De Verkeerspolitie ondersteunde het geheel.Zakkenrollersproject succes
10-4-2001. Het zakkenrollersteam dat vanaf begin maart in samenwerking met personeel van het Gemeentevervoerbedrijf in de binnenstad actief is, blijkt tot nu toe succesvol. In de periode van 12 maart tot en met 8 april 2001 ontving de politie 534 aangiften van zakkenrollerij. In dezelfde periode vorig jaar werden 793 aangiften geregistreerd (-33%).

Meer lezen...Aanrijding Lelylaan
10-4-2001. De politie heeft gistermiddag op de Cornelis Lelylaan een 25-jarige automobiliste aangehouden die een blikschadeaanrijding had veroorzaakt. De vrouw had gedronken en onderging een ademanalyse. Dit resulteerde in een alcoholscore van 2,5 promille. Er is proces-verbaal tegen de automobiliste opgemaakt.


Arrestatie na steekpartij
10-4-2001. Gisteravond rond tien uur is in de Raadhuisstraat een 21-jarige man aangehouden die tijdens een vechtpartij een evenoud slachtoffer in de borststreek stak. De man is ingesloten als verdacht van poging tot doodslag. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen en niet in levensgevaar. De aanleiding van de ruzie is nog niet bekend. Het slachtoffer zou het aan de stok hebben gekregen met een andere man. De aangehouden man sprong er tussen en trok op een zeker moment een mes. Alle betrokkenen zijn bekenden van elkaar.

Hennepplantage opgerold
10-4-2001. In een pand aan de Westhavenweg heeft de politie gistermorgen een hennepplantage opgerold. De agenten namen 325 hennepplanten, warmtelampen en andere kweekapparatuur in beslag. Op het moment van de controle was niemand in het pand aanwezig. Arrestaties bleven dan ook uit. De politie ging op onderzoek uit naar aanleiding van een melding over wateroverlast.


Gordelcontrole
10-4-2001. Gistermiddag hield de politie een autogordelcontrole op de Eerste Constantijn Huygensstraat. De agenten schreven 74 bonnen uit. Het ging om 67 processen-verbaal voor het niet dragen van de gordel, 3 bonnen voor rijden zonder rijbewijs en 1 bon voor een gladde band. Op de Machineweg in Aalsmeer gingen gisteravond tien bestuurders op de bon. Ook zij droegen de autogordel niet. Alle overtreders krijgen binnenkort bericht thuis.Taxichauffeurs gearresteerd
9-4-2001 Zaterdagavond arresteerde de politie twee taxichauffeurs (man en vrouw) van TCA. Zij worden verdacht van het ophouden en belemmeren van een Taxidirect chauffeur. De twee taxis van TCA zijn in beslag genomen.


Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.


Dossier
GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.


© Politie Amsterdam-Amstelland

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...

W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren
W Amsterdam BANK-gebouw opent kluisdeuren AMSTERDAM-(BUSINESS WIRE)- Vandaag vindt de officiele opening plaats van BANK, het tweede gebouw van W...

IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Officer
IFF Appoints Richard O'Leary Executive Vice President & Chief Financial Officer NEW YORK-(BUSINESS WIRE)- Regulatory News: International Flavors & Fragrances...