Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van woensdagmorgen 11 april2001
10:10 woensdag 11 april 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

MEPPEL / Nw. WEERDINGE

Dinsdagavond/nacht zijn in Drenthe twee hennepkwekerijen door brand verwoest. De eerste was gevestigd in een flatwoning aan de Kuyperstraat in Meppel. Omwonenden hadden de brandweer gewaarschuwd toen er rook uit de flat kwam. In de flat was niemand aanwezig en de brand woedde in een slaapkamer die was ingericht als hennepkwekerij. Nadat het brandje was geblust heeft de politie de zaak ontmanteld en de apparatuur, bestaande uit lampen, trafos en afzuiging in beslag genomen . De ongeveer 150 planten worden vernietigd. De 40 jarige bewoonster van de flat wilde niets verklaren omtrent de aanwezigheid van een hennepkwekerij in haar flat. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

In Nieuw Weerdinge kostte het de brandweer nogal wat moeite om bij de brandhaard te komen van een brand in een kelder van een horecabedrijf aan het Weerdingerkanaal NZ.
Rond half elf werd bij de brandweer een enorme rookontwikkeling gemeld rond het bedrijf. De brand bleek te zijn uitgebroken in de kelder van het pand. Nadat het de brandweer door het forceren van een nooddeur was gelukt de brandhaard te lokaliseren bleek dat in een afgeschut gedeelte van de kelder een professionele hennepkwekerij was gevestigd. Het aantal planten moet nog geïnventariseerd worden. Ook hier heeft de politie beslag gelegd op de inventaris van de hennepkelder. De 45 jarige eigenaar van het pand verklaarde tegenover de politie dat hij de kelder had verhuurd aan iemand die er een opslag zou hebben van goederen als laminaat en aircos. Dat er een hennepkwekerij was gevestigd zou hij niet hebben geweten.

BEILEN

Twee werknemers van een wegenbouwbedrijf uit Grijpskerk zijn woensdagmorgen rond half zeven gewond geraakt bij een verkeersongeval op de N381 tussen Beilen en Smilde. Ze zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Hoogeveen en Assen. Het ongeluk vond plaats toen de 54 jarige, uit Enschede afkomstige, chauffeur van een truck met oplegger zijn combinatie op de weg keerde. Hij verklaarde dat hij, komende vanaf de A28 zich had vergist. Hij had in de richting Hooghalen gemoeten en ontdekte dat hij nu onderweg was in de richting Smilde. Ter hoogte van een parkeerplaats besloot hij de combinatie te keren. Het bestelbusje dat uit de richting Beilen kwam botste bovenop de dwars op de weg staande combinatie, geladen met landbouwvoertuigen. Het spitsverkeer ondervond slechts geringe hinder van het ongeluk omdat het kon worden omgeleid via de parkeerplaats.

KLAZIENAVEEN

Een 24 jarige automobilist uit Weiteveen is dinsdagmiddag met hoofdletsel en diverse kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De man reed over de Dordsedijk en kwam door nog onbekende oorzaak in de rechterberm terecht. Bij zijn poging de auto weer op de weg te krijgen verloor hij de controle over zijn voertuig. De auto sloeg over de kop en de bestuurder, die geen gordel droeg, is uit de auto geslingerd.

RODEN

Bij een inbraak in een woning aan de Pinksterbloem in Roden zijn onder meer twee televisies, een stereoset, een videorecorder en diverse gouden sieraden gestolen. De 54 jarige bewoner ontdekte de inbraak toen hij dinsdagavond tegen middernacht thuiskwam. Om binnen te komen is een uitzetraam van een slaapkamer opengebroken.

HOOGEVEEN

De politie van Hoogeveen heeft woensdagmorgen op heterdaad een 17 jarige krantenbezorger uit die plaats op heterdaad betrapt toen hij aan de Einsteinlaan een autoband lek stak. De politie postte op de bezorger omdat werd vermoed dat hij verantwoordelijk zou zijn voor de vele meldingen van lek gestoken autobanden in die omgeving. Na zijn aanhouding bekende de jongen dat hij in de afgelopen weken zon 13 banden had lek gestoken. Hij zou dat hebben gedaan uit onvrede over de wijze waarop de autos op de oprit van de woning geparkeerd waren. Hij moest dan van de fiets om de krant te bezorgen. De jongen is voorgeleid en ingesloten.

ASSEN

Een tot nu toe onbekende man heeft dinsdagmiddag geprobeerd om op het Mercuriuscentrum in Assen te betalen met een vals biljet van honderd gulden. Toen de kassamedewerker vaststelde dat de man wilde betalen met een vals honderdje koos de man het hazenpad. Het ging om een man die gebrekkig Nederlands sprak. Hij was gekleed in een zwarte leren jas en droeg witte gymschoenen. De man was wat kalen en ongeveer 1.75 meter lang. Opvallend detail: Hij had 1 gouden tand. De technische recherche onderzoekt de herkomst van het biljet.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie