Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overname Heftruck Opleidingscentrum in Zuidlaren en Meppel

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

11 APRIL 2001
Gespecialiseerd opleidingsinstituut breidt netwerk in Noordoost Nederland uit

Vakopleiding Transport en Logistiek neemt per 15 maart 2001 HOC in Zuidlaren en Meppel over

Op donderdag 15 maart jl. heeft Vakopleiding Transport en Logistiek het Heftruck Opleidingscentrum (HOC), met vestigingen in Zuidlaren en Meppel, overgenomen. Namens Vakopleiding Transport en Logistiek is de overnameovereenkomst ondertekend door de heer drs. L.C.H. Eckhardt, algemeen directeur, en namens HOC door de heer L. Bolhuis en mevrouw H.F. Bolhuis, vennoten van HOC. Hierdoor zullen de trainings- en opleidingsactiviteiten van HOC deel gaan uitmaken van Vakopleiding Transport en Logistiek, hét gespecialiseerde opleidingsinstituut voor de sector transport en logistiek.

De overname betekent een bundeling van krachten van HOC en Vakopleiding Transport en Logistiek in het noorden van Nederland. Voor de klanten van beide organisaties biedt dit voordelen op het gebied van productassortiment en beschikbaarheid binnen de regio Noord Nederland.

Landelijke dekking nu ook in Noordoost Nederland Vakopleiding Transport en Logistiek streeft naar een landelijk dekkend netwerk van opleidingslocaties waardoor zij in heel Nederland kan functioneren als hét opleidingsinstituut voor haar sector. De integratie betekent voor Vakopleiding Transport en Logistiek een uitbreiding van het aantal praktijkopleidingslocaties in de noordelijke provincies van Nederland. Naast de bestaande praktijkopleidingslocaties in Apeldoorn en Almelo krijgt Vakopleiding Transport en Logistiek met de overname van HOC de beschikking over locaties in Zuidlaren en Meppel.

HOC Opleidingen
In 1992 is HOC opgericht als opleidingscentrum voor met name heftruckchauffeurs. In de daaropvolgende jaren is het opleidingsaanbod uitgebreid met de cursussen hoogwerker, autolaadkraan, hijsbewijs, shovel, bedrijfshulpverlening en een specifieke training voor een leverancier van containersystemen. Met de overname door Vakopleiding Transport en Logistiek is de continuïteit van de huidige activiteiten voor HOC gewaarborgd. Voorlopig zal HOC onder de namen van beide organisaties gaan opereren vanuit het kantoor in Zuidlaren. Vanaf 1 mei 2001 zal HOC het volledige productassortiment van Vakopleiding Transport en Logistiek voeren.

Vakopleiding Transport en Logistiek
Vakopleiding Transport en Logistiek staat als gespecialiseerd opleidingsinstituut voor de professionalisering van de ´mens´ in de dynamische sector transport en logistiek. Dit doet de Vakopleiding door te zorgen voor gekwalificeerde nieuwe instroom en door her-, bij-, en nascholing van werknemers en ondernemers in de sector. Daarnaast biedt de Vakopleiding andere vormen van dienstverlening aan (o.a. innovatieve opleidingsconcepten, employment services, en competentiemanagement) die de kennis en vaardigheden en daarmee de performance van ´human capital´ in de sector verbeteren. Via een landelijk netwerk van regiokantoren en opleidingslocaties worden de opleidingen zo dicht mogelijk bij de klant uitgevoerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie