Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Landelijke Contactdag Stichting Melanoom in Ede

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NED. KANKERBESTRIJDING-KWF

Landelijke Contactdag Stichting Melanoom

De Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) vraagt uw aandacht voor het volgende persbericht van een van de door haar ondersteunde verenigingen van kankerpatienten.

LANDELIJKE CONTACTDAG STICHTING MELANOOM

VAN WETENSCHAP TOT PATIENT

Amsterdam, 11 april 2001 - Op zaterdag 21 april 2001 organiseert de Stichting Melanoom haar Landelijke Contactdag in De Reehorst te Ede. Het thema van de Landelijke Contactdag is 'Van Wetenschap tot Patiënt'. Op deze dag staat de Stichting Melanoom stil bij de huidige stand van zaken binnen het wetenschappelijk onderzoek. De Stichting Melanoom is een contactgroep voor mensen met melanomen, andere soorten huidkanker en oogmelanomen. De Stichting is in april 1995 opgericht en telt op dit moment circa 550 leden.

In het ochtendprogramma geeft Dr. Haanen (internist/immunoloog, Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis te Amsterdam) informatie over de meest recente resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling met immunotherapie bij melanoompatiënten. Dr. Israels (internist Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis) licht vervolgens toe hoe deze resultaten worden toegepast in de reguliere behandeling van melanoompatiënten. Dhr. H. Janssen vertelt als patiënt over zijn ingrijpende ervaringen met de immunotherapie.

Tijdens de lunchpauze is er voor de deelnemers de gelegenheid ervaringen met anderen te delen. Omdat een melanoom relatief weinig voorkomt ontmoet een patiënt in zijn of haar omgeving zelden een lotgenoot. Het uitwisselen van ervaringen, het delen van angst, onzekerheid en verdriet kan medepatiënten tot steun zijn.

In de middag worden een zestal workshops gehouden, te weten: Vermoeidheid, Omgaan met angst, Oogmelanoom, Partners, Jongeren en kanker, Behandeling van het melanoom en andere vormen van huidkanker.

Naast de mondelinge informatie die op deze contactdag verstrekt wordt, is er ook veel schriftelijke informatie met betrekking tot het melanoom en andere vormen van huidkanker. Met name is het boek Als kanker 'je op je huid zit' nog verkrijgbaar. In deze lustrumuitgave worden de belevenissen van een aantal (ex-)melanoompatiënten op een indringende en zeer persoonlijke wijze weergegeven.

De toegangsprijs voor deze dag bedraagt f 15,-. Iedereen die is aangesloten bij de Stichting Melanoom ontvangt een uitnodiging. Andere belangstellenden kunnen zich aanmelden bij mevr. L. Bijl (secretaris Stichting Melanoom), telefoon 078 - 61 58 397.


Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie