Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FvO: evaluatie begeleid werken in kader van evaluatie Wsw

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Federatie van Ouderverenigingen

Evaluatie begeleid werken in Wsw

11 april 2001

Evaluatie van begeleid werken in het kader van de evaluatie Wsw

De FvO is samen met de CG-raad geïnterviewd ten behoeve van de evaluatie van de Wsw op het onderdeel begeleid werken. In dit interview hebben de FvO en de CG-Raad o.a. aandacht gevraagd voor:

weerstand van SW-bedrijven tegen begeleid werken als onderdeel Wsw;

gebrekkige kennis inzake inhoud van begeleid werken en wie er voor begeleid werken in aanmerking komt;

de mogelijke oorzaak van het feit maar een beperkt deel van de voor begeleid werken geïndiceerde Wsw-ers daadwerkelijk begeleid wil gaan werken;

financiering van arbeidsbemiddeling in kader van begeleid werken;

de overeenkomsten en verschillen in begeleid werken via Wet REA en Wsw.

In het interview hebben FvO en CG-Raad voorstellen gedaan tot verbetering.
Met betrekking tot de indicatie stellen wij voor dat iedereen die wordt toegelaten tot de Wsw ook wordt geïndiceerd voor begeleid werken, tenzij... Er komt alleen een negatief advies voor begeleid werken als de indicatiecommissie nadrukkelijk van mening is dat begeleid werken niet mogelijk is op grond van in de persoon gelegen eigenschappen. Dit moet expliciet gemotiveerd worden. Wij stellen voor dat het budget voor een persoon beschikbaar komt op het moment dat de gemeente of het SW-bedrijf een begeleidingsorganisatie de opdracht geeft om voor die persoon passend werk te zoeken. Nu komt namelijk het SW-budget voor begeleid werken pas beschikbaar met ingang van het arbeidscontract bij een werkgever. Veel gemeenten en SW-bedrijven hebben problemen met de voorfinanciering van het bemiddelingstraject.

Het eindrapport over de evaluatie van begeleid werken in het kader van de Wsw moet eind april gereed zijn. Of dat gehaald zal worden is de vraag.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie