Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09. 50 uur
Snelheidscontrole

LEERSUM - Van half twee tot half drie in de middag hielden politieagenten op de Rijksstraatweg in Leersum een snelheidscontrole. Drie bestuurders reden sneller dan de toegestane 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km per uur.

Hond veroorzaakt brand in woning

VEENENDAAL Op dinsdagmiddag omstreeks half twee werd de politie naar een in brand staande woning gestuurd aan de Weegbree. Toen de politie ter plaatse kwam was de brandweer reeds bezig de brand te blussen. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk een jonge, speelse herdershond. Vermoedelijk is de hond tegen het gasfornuis aan geklommen en heeft de hond de knoppen van de gaspitten aangeraakt. Een mandje dat op het gasfornuis stond, heeft vermoedelijk vlam gevat.

De 46-jarige bewoonster die de ontstane brand opmerkte, wilde het brandende mandje afdekken met een natte theedoek. Doordat een steekvlam in de ventilatieschacht was geslagen kon zij dit niet meer doen. De vrouw is met haar 13-jarige zoon naar buiten gevlucht. Een buurman heeft nog tevergeefs geprobeerd met twee poederblussers de brand te blussen. De vrouw, haar zoon en de buurman zijn ongedeerd gebleven.

Toename auto-inbraken

WIJK BIJ DUURSTEDE - De afgelopen maanden is het aantal auto-inbraken flink toegenomen in Wijk bij Duurstede. In januari was het aantal inbraken en pogingen daartoe in totaal 12, in februari steeg dit naar 26 en in maart kwamen 23 aangiften binnen. In april hebben zich tot nu toe 19 gedupeerde autobezitters gemeld bij de Politie in Wijk bij Duurstede. Uit de autos worden regelmatig waardevolle goederen weggenomen, die door de eigenaren zijn achtergelaten. De Politie houdt scherp toezicht, maar adviseert bewoners daarnaast ook kostbare spullen uit de auto mee te nemen. Want niets erinbetekent ook niets eruit..!

De inbraken vinden door heel de gemeente Wijk bij Duurstede plaats, zowel in het centrum als in de woonwijken. De inbraken gebeuren op diverse tijdstippen, zelfs op klaarlichte dag op de parkeerplaats voor de eigen woning. Vaak wordt gedacht dat de auto met waardevolle goederen wel even geparkeerd kan worden. Echter, een inbraak kan binnen enkele seconden gebeurt zijn. Veelvoorkomende buit zijn mobiele telefoons, autoradios, cds, lap-tops, jassen en handtassen met waardevolle inhoud.

De Politie hoopt dat de inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede actief mee zullen werken om het aantal auto-inbraken te verminderen, door waardevolle spullen altijd uit de auto mee te nemen en het voertuig goed af te sluiten. Ook al laat men de auto slechts voor luttele momenten alleen. Zo kan veel ongemak, kosten en papierwerk worden voorkomen. De Politie controleert zelf scherp op inbraken in autos middels surveillance en toezicht. Ook hier kan de hulp van oplettende bewoners bijzonder nuttig zijn. Zo kon op zondagavond 8 april de Politie - dankzij alerte getuigen - twee verdachten in de leeftijd van 13 en 14 jaar uit Wijk bij Duurstede aanhouden voor een auto-inbraak op de Keizer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie