Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen 09.50 uur
Veel aanhoudingen in kader alcoholproject

Door de medewerkers van het Regionaal Handhavingsproject Verkeer Onder Controle van de Politie Regio Utrecht zijn sinds de start van het alcoholproject Doe nuchter, rij alcoholvrij, 45 automobilisten aangehouden die met alcohol op achter het stuur zaten.

In de periode van 5 maart, de startdatum van het project, tot en met 9 april vonden op 62 locaties in de gemeenten Breukelen, De Ronde Venen, Loenen en Abcoude, alcoholcontroles plaats. In totaal zijn tot nu toe 2.450 automobilisten en enkele bromfietsers op alcoholgebruik gecontroleerd. De controles vonden zowel s avonds als s nachts plaats, zeven dagen per week. Het gebruik van alcohol liep op tot een alcoholpromillage van 1,8 promille.

Aanleiding tot het alcoholproject in het gebied van Breukelen, De Ronde Venen, Loenen en Abcoude is het hoge aantal verkeersslachtoffers dat in de afgelopen jaren werd genoteerd. Door voorlichting en handhaving wordt getracht om dit aantal weer te verlagen. De alcoholcontroles van Verkeer Onder Controle komen bovenop de reguliere controles die vanuit de politiedistricten worden opgezet. Ook in de komende maanden blijven de intensieve controles onverminderd van kracht.

Informatie over dit persbericht verstrekt: Ron Looije, projectvoorlichter Verkeer Onder Controle, telefoon 030

Gekantelde vrachtauto

WOERDEN - De rotonde Europabaan/Steinhagenseweg/ Middellandbaan is dinsdagavond tot kwart over tien afgesloten geweest voor verkeer vanwege een gekantelde vrachtauto. Het verkeer komende vanaf de A12 is omgeleid.

De vrachtauto reed vanaf de Middellandbaan de rotonde op en kantelde waardoor de lading oud ijzer op het wegdek belandde. Hierbij liep de chauffeur lichte verwondingen op. De brandweer moest er aan te pas komen om de grote hoeveelheid diesel en olie van het wegdek te halen. Vervolgens is een takelbedrijf tot s avonds kwart over tien bezig geweest de gekantelde vrachtwagen weg te slepten en de afgevallen lading over te laden in een container.

Fietster gewond

WOERDEN Dinsdagavond zagen twee agenten tijdens de surveillance een gewond 11- jarig meisje op het fietspad in de Stationsweg liggen. Het slachtoffertje wist te vertellen dat een onbekende jongen met zijn fiets tegen haar fiets was aangereden. Beide zijn toen gevallen. De jongen is vervolgens weggefietst en heeft het gewonde meisje aan haar lot overgelaten. Het meisje is ter observatie meegenomen naar het ziekenhuis.

Dure sierdoppen

MAARSSEN Een 36-jarige man uit Leeuwarden is dinsdag 10 april in de parkeergarage Bisonspoor betrapt door een surveillerende politieagent op het stelen van een wieldop van een personenauto. De man is aangehouden en direct voorgeleid. Hij kreeg een boete van tweehonderd gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie