Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Informatica introduceert applicaties op Europese markt

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

- Persbericht -

INFORMATICA INTRODUCEERT ANALYTISCHE APPLICATIES OP DE EUROPESE MARKT

Analyse van alle transacties en relaties met klanten, partners, werknemers en toeleveranciers door het gebruik van geïntegreerde applicaties

11 april 2001 - Informatica Corporation, leverancier van analytische e-Business software, introduceert vandaag de Informatica applicaties op de Europese markt: de eerste volledige 'cross-value chain' familie van analytische applicaties. De Informatica applicaties familie bestaat uit Informatica eCRM, eBusiness Operations, eProcurement en eMarketplace. Deze applicaties zijn uniek in de manier waarop ze kritieke informatie kunnen integreren en analyseren. Informatie afkomstig uit alle functionele bedrijfsafdelingen kan geïntegreerd en geanalyseerd worden en beslissingnemers krijgen een zeer waardevol en volledig overzicht van hun bedrijfsvoering. Dit inzicht in de bedrijfsvoering is onmisbaar voor de prestatie en winstgevendheid van het bedrijf.

Dr. Wolfgang Martin, senior vice president van Application Delivery Strategies bij de META Group zegt hierover het volgende: "De grootste waarde voor een organisatie ligt in de mogelijkheid om analyse over de gehele bedrijfsvoering te kunnen uitvoeren, van de leveranciers, via de interne bedrijfsoperatie, tot de klanten. META Group verstaat onder analytische applicaties die software die de belangrijkste informatie naar boven haalt om de prestatie van het bedrijfsproces te meten en te managen. De belangrijkste leveranciers in deze markt moeten analytische applicaties bieden die een geïntegreerde analyse leveren van de gehele bedrijfsvoering. Bovendien moeten die applicaties een uitgebreid overzicht geven van elk aspect van de bedrijfsvoering op verschillende niveaus, zoals binnen afdelingen, maar ook op het niveau van de B2B samenwerking."

De Informatica applicaties zijn de enige geïntegreerde familie van analytische applicaties die het bedrijven mogelijk maakt om hun relaties met klanten, partners, werknemers en leveranciers over de gehele bedrijfsvoering te evalueren. Deze unieke 'cross-functional' analyse wordt bereikt door informatie vanuit een verscheidenheid van afzonderlijke transactiesystemen uit het gehele bedrijf, zoals ERP, CRM of eBusiness systemen, samen te brengen in een 'best-practice' metriek. Deze metriek levert een consistent en volledig overzicht van het bedrijf en omspant alle functionele afdelingen en bedrijfslocaties.

"Vandaag de dag hebben bedrijven een voortdurend groeiend aantal operationele systemen verspreid over verschillende locaties. Dit zorgt voor afzonderlijke eilanden van informatie," zegt Ediz Ertekin, Informatica's vice president van Europa. "Om deze rijkdom aan informatie effectief te gebruiken om bedrijfsinzicht te krijgen, moet een eenduidig overzicht van alle verschillende bedrijfsprocessen verkregen worden, van klanten tot toeleveranciers. Informatica applicaties is de enige geïntegreerde analytische software die nu beschikbaar is en die de kritieke metriek levert voor een compleet overzicht van het bedrijf. De applicaties doen dit door de informatie vanuit een verscheidenheid aan bronnen te combineren."

De Informatica applicaties zijn al sinds vorig jaar juni in Amerika beschikbaar en zijn gelicenseerd aan grote bedrijven als Brocade, Cisco, Motorola, Philips, Hewlett-Packard, GE en Freightliner. Veel van deze bedrijven zullen ook hun Europese operatie betrekken bij de implementatie van de applicaties in het bedrijf.
"Wij hebben de Informatica applicaties met name gekozen vanwege de mogelijkheid van een totale analyse over de gehele bedrijfsvoering. Wat voor ons ook belangrijk was in de keuze is de kracht en het bewezen succes van het Informatica data-integratie platform waarop de analytische applicaties gebouwd zijn," zegt Jim Cates, vice president Information Technology en CIO van Brocade Communications Systems. "Naarmate Brocade haar wereldwijde activiteiten uitbreidt, zal de geïntegreerde bedrijfsinfrastructuur die ten grondslag ligt aan de Informatica applicaties ons een waardevol 'cross-functional' overzicht van real-time bedrijfsinformatie geven. Dit zal ons helpen om ook de toegang vanuit het hele bedrijf tot essentiële informatie te vergroten."

De Informatica applicaties familie bestaat uit vier nauw geïntegreerde analytische applicaties:

* Informatica eCRM/eSite
Met de complete klanteninformatie vanuit alle verkoopkanalen, waaronder zowel online als traditionele kanalen, gecombineerd met krachtige analyse, levert Informatica eCRM een uitgebreid inzicht in alle klantenrelaties. Informatica eCRM verschaft uitgebreide bedrijfsmetriek om bijvoorbeeld de efficiëntie van de marketingactiviteiten, het website verkeer, de eCommerce en traditionele verkoopactiviteit, alle lopende klantentransacties, de waarde van een verkoopcyclus en de mate waarin klanten overlopen naar de concurrentie of trouw zijn aan de leverancier te meten. Met Informatica eCRM krijgen bedrijven een grondig begrip van het gedrag van klanten en hun aankooptrends, wat een gedegen basis levert voor de ontwikkeling van verkoop- en marketingcampagnes, en nieuwe producten en diensten.


* Informatica eBusiness Operations
Door de integratie van operationele informatie vanuit de gehele bedrijfsvoering helpt Informatica eBusiness Operations bij de analyse en verbetering van de financiële prestaties, de kwaliteit van personeelszaken, en de efficiëntie van de operationele activiteiten. Met de Informatica eBusiness Operations applicatie kunnen bedrijven zeer snel belangrijke trends en subtiele veranderingen in het bedrijfsproces waarnemen die invloed kunnen hebben op de bedrijfsvoering. De applicatie bevat een ruime bedrijfsmetriek voor de analyse van kritieke zaken, zoals de winstgevendheid van een product, de quick ratio, de uitstaande dagverkoop, het personeelsverloop, de arbeidsvoorwaarden en de operationele kosten.


* Informatica eProcurement
Om bedrijven te helpen bij de evaluatie van de effectiviteit van de orderverwerking en de relaties met de toeleveranciers, analyseert de Informatica eProcurement applicatie de verkregen bedrijfsmetriek op het gebied van materiaalaankopen, het aantal producten dat retour gezonden wordt na bezichtiging, aankoop/verkoop volumes, de mate waarin producten op tijd geleverd worden, en waarderingscijfers. Met Informatica eProcurement applicatie kunnen bedrijven alle aankopen via alle kanalen analyseren. Dit levert belangrijk inzicht, dat nodig is om effectief leveranciersrelaties te evalueren en om kosten terug te brengen of te elimineren die voortkomen uit directe en indirecte producten en diensten over de gehele leveringsketen.


* Informatica eMarketplace
Deze applicatie is speciaal ontwikkeld voor de unieke analytische behoeften van online marktplaatsen. De nieuwe Informatica eMarketplace applicatie helpt B2B marktplaatsen om de efficiëntie te verbeteren en levert de deelnemende kopers en leveranciers waardevol eBusiness inzicht. Informatica eMarketplace verschaft de analytische mogelijkheid om de steeds populairdere internetveilingen en marktplaatsen te optimaliseren, zowel voor de koper als voor de verkoper. De Informatica eMarketplace applicatie werkt samen met alle eMarketplace systemen, waaronder Ariba Marketplace(tm) en Ariba Dynamic Trade(tm) applicaties.

"Wij vervullen de marktbehoefte aan een compleet nieuwe generatie analytische applicaties. Applicaties die bedrijfsinzicht leveren aan alle kenniswerkers in een organisatie, een aantal dat kan oplopen tot vele duizenden individuen met een verscheidenheid aan verantwoordelijkheden," zegt Marv Mouchawar, senior vice president en general manager, Informatica Applications. "Bedrijven nemen niet langer genoegen met het feit dat bedrijfsinformatie en inzicht slechts beschikbaar is voor een beperkt groepje experts binnen afzonderlijke afdelingen. Het gaat erom dat iedereen die toegang heeft tot de bijeengebrachte bedrijfsinformatie daar toegevoegde waarde uit kan halen die hen helpt in de uitvoering van hun verantwoordelijkheden."

Recente verbeteringen van de Informatica Applications 4.1 De Informatica eCRM, eBusiness Operations en eProcurement applicaties hebben pas een aantal belangrijke 'customer-driven' veranderingen ondergaan. Daarnaast is de Informatica eMarketplace applicatie toegevoegd aan de applicaties familie.

De toegevoegde functionaliteit omvat de mogelijkheid tot analyse van het succes van marketingcampagnes om zo de effectiviteit van dergelijke campagnes te vergroten, de efficiëntie van zowel directe als indirecte leveringsprocessen binnen de gehele bedrijfsketen te evalueren, en om verschillende processen en functies van personeelszaken te analyseren. De Informatica eMarketplace applicatie is geïntroduceerd om de winstgevendheid van private en publieke exchanges te vergroten, om de deelnemende kopers in staat te stellen kosten te drukken en de inkoopefficiëntie te verbeteren, en om verkopers te helpen de verkoop te vergroten door de analyse van aankooppatronen op de marktplaats.

De Informatica applicaties zijn een integraal onderdeel van het Informatica Insight Network, dat een combinatie is van Informatica's PowerCenter data-integratie platform en de analytische applicaties met draadloze-, spraak- en internetaanleveringstechnologie. Dit netwerk stelt bedrijven in staat om data vanuit verschillende bronnen te integreren en deze informatie consistent te analyseren en te personaliseren. Op deze manier ontvangt een groot aantal gebruikers van die informatie relevant inzicht via PC en internetportal, en binnenkort ook via mobiele telefoon of PDA. Het Informatica Insight Network complementeert en maakt optimaal gebruik van de bestaande transactiesystemen van een bedrijf, zoals ERP, CRM, supply chain management, procurement en eCommerce; systemen die operationele efficiëntie mogelijk maken en een rijkdom aan data verschaffen voor een ongeëvenaard bedrijfsinzicht.

De introductie van de applicaties is Informatica's verdere stap in de ontwikkeling van de Europese markt. Vanaf eind maart zijn er meer dan driehonderd Europese klanten. Gedurende de laatste achttien maanden zijn er, via de acquisitie van distributeurs, Informatica kantoren gevestigd in Zwitserland, Nederland en België. Daarnaast waren er al vestigingen in Engeland en Duitsland en bestaat er een uitgebreid netwerk van Europese resellers en partners.

Informatica
Informatica is leverancier van analytische e-Business software, waarmee Business Insight verkregen kan worden in de totale bedrijfsvoering. Meer dan 1100 bedrijven wereldwijd, inclusief de helft van de Fortune 100-bedrijven, gebruiken dagelijks Informatica's Insight Network om bedrijfskritische informatie te integreren, analyseren en personaliseren om zodoende de algehele bedrijfsvoering te kunnen verbeteren en verder te kunnen stroomlijnen. De software van Informatica bestaan uit analytische applicaties, een krachtig data-integratieplatform, ondersteunende diensten en partnerovereenkomsten. Wereldwijde klanten van Informatica zijn onder andere: 3Com, AMD, American Airlines, BMW, Boeing, Borders Group, Chevron, Cisco, CNET, Deutsche Bank, eBay, General Electric, Hewlett-Packard, Inktomi, Merck, Merrill Lynch, MetLife, MCI WorldCom, Motorola, Mutual of Omaha, Philips, Polo Ralph Lauren, Sprint en UBS. Meer informatie over Informatica vindt u op de website: www.informatica.com.

###

Voor meer informatie:
Maaike Hilbrand Ezra van Tiel
Informatica Nederland Applied Communications T.030 6082 083 T.020 531 3738
(mhilbrand@informatica.com) (ezra@appliedcom.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...