Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nokia kondigt Channel Accreditation Programma aan

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nokia kondigt erkenningsprogramma voor
distributiekanaal aan

Nokia Internet Communications mikt op grote omzet

Leidschendam, 11 april 2001 - Nokia (NYSE: NOK) Nokia Internet Communications kondigt haar wereldwijd Channel Accreditation Programma aan voor geselecteerde value added resellers (VAR's) en service providers. Met dit programma toont Nokia zijn betrokkenheid, zowel naar het kanaal als naar de klant toe. Het Programma garandeert de klant toegang tot een brede waaier veiligheidsoplossingen die worden geleverd door technisch onderlegde, gecertificeerde professionals. Wat de Service Providers betreft, heeft de klant de garantie dat de aangeboden services beantwoorden aan de hoogste normen van netwerkbeveiliging en dat de service provider voldoet aan Nokia's erkenningsvoorwaarden. De resellers moeten eerst een specifieke opleiding volgen. Slagen zij voor de test, dan worden zij erkend als verdeler van Nokia's oplossingen voor netwerkbeveiliging.

Sinds zijn oprichting in oktober 1999 is Nokia Internet Communications onophoudelijk blijven groeien. Dat heeft het voor een groot stuk te danken aan zijn uiterst bekwame en gemotiveerde kanaal. Het heeft Nokia Internet Communications in staat gesteld wereldomvattende markten te benaderen en alles in gereedheid te brengen voor de grote omzet die momenteel een feit is. Om er zeker van te zijn dat wat de klant ervaart, voldoet aan Nokia's veeleisende normen, verschaft het Channel Accreditation Program de resellers en service providers de nodige tools en ondersteuning.

Het programma onderscheidt drie categorieën: Authorized, Premier en Gold, waarbij voor elke categorie specifieke certificatieniveaus vereist zijn op het vlak van verkoop en technische vorming. Daarnaast worden eisen gesteld op het gebied van technische ondersteuning en worden afspraken gemaakt in verband met de omzet. In ruil biedt Nokia zijn technische, verkoop- en marketingervaring, marketingprogramma's, online verkoopopleidingen, maatwerk en het gebruik van Nokia's First Call-Final Resolution ondersteuningservice, 24 uur op 24.

Erkende resellers en service providers hebben in het kader van het programma toegang tot Nokia Online, een specifieke webservice die verkoop- en marketingtools en hulpmiddelen aanreikt. Een van die hulpmiddelen is Nokia Learning Channel, een online, interactieve, e-learning tool, specifiek gericht op technische vorming en verkoopopleidingen. Het Nokia Support web, een ander online hulpmiddel, biedt een uitgelezen site waarop men terecht kan voor krachtige tools, software en informatie. Samen stellen deze web services Nokia en zijn erkende resellers en service providers in staat om hun wederzijdse zakelijke doeleinden te verwezenlijken. "Door een netwerk van value added resellers en service providers te ontwikkelen met onafhankelijk gecertificeerde opleidingsniveaus en een verbintenis ten aanzien van Nokia, kunnen wij er zeker van zijn dat aan de eisen van onze klanten voldaan wordt en dat onze reputatie en goede merknaam gehandhaafd blijven op de markt," aldus Irwin Hunter, Channel Marketing Manager bij Nokia Internet Communications. "Het Channel Accreditation Programma bevestigt Nokia's betrokkenheid ten aanzien van zijn distributiekanaal en zorgt ervoor dat de eisen van de klant worden ingewilligd en dat hun veeleisende normen worden nageleefd."

Noot voor de redacteurs:
In ruil voor een verbintenis om een bescheiden omzetniveau te realiseren en een verkoopcertificaat te behalen, krijgt de Authorized Reseller van Nokia toegang tot een selecte waaier Nokia-producten en tot Nokia Online, een web service die specifiek is afgestemd op erkende resellers en service providers.

Nokia Premier Resellers en Service Providers engageren zich voor een groter omzetniveau en zij zorgen ervoor dat hun technisch en verkooppersoneel de nodige certificaten behaalt. In ruil daarvoor verleent Nokia hen toegang tot een completere waaier Nokia Internet Communication-producten, promotieactiviteiten, deelname aan marketingprogramma's en tal van andere services die via Nokia Online worden geleverd.
Nokia Gold Resellers en Service Providers gaan het verst in hun verbintenis ten aanzien van Nokia. Zij zorgen er niet alleen voor dat hun technisch en verkooppersoneel de nodige certificaten behaalt, zij investeren ook aanzienlijk in een infrastructuur voor de klantenondersteuning en zij moeten een aanzienlijke omzet realiseren. Voor wat hoort wat, en Nokia biedt hen dan ook toegang tot een nog bredere waaier van producten, naast voorrang bij promotieactiviteiten; zij komen ook het eerst in aanmerking voor marktontwikkelingsprogramma's en alle overige ondersteunende services.

Voor meer informatie over het Nokia Internet Communications Channel Accreditation Program, klikt u op Secure Network Solutions onder www.nokia.com en selecteert u Channel Program.

Nokia Internet Communications
Nokia Internet Communications, gevestigd in Mountain View, Californië, levert hoogwaardige oplossingen voor netwerkbeveiliging, Virtual Private Network en software voor het beheer van draadloze transmissie. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en de betrouwbaarheid van de netwerken van de bedrijven en de leveranciers van gebruiksklare diensten. Nokia wil het comfort van de eindgebruikers optimaliseren, door persoonlijke en betrouwbare transacties binnen de mobiele informatiemaatschappij mogelijk te maken. Voor meer informatie gaat u naar www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions.

Nokia
Nokia is de wereldleider in oplossingen voor mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, zijn innovatievermogen en zijn gebruiksvriendelijke, betrouwbare oplossingen, is het bedrijf de grootste leverancier van mobiele telefoons ter wereld geworden en een van de belangrijkste leveranciers van mobiele, vaste en IP-netwerken. Door het Internet mobiel te maken, biedt Nokia de bedrijven nieuwe mogelijkheden en verrijkt het het dagelijkse leven van de gebruikers. Nokia is één van de ondernemingen met het grootste aantal aandeelhouders ter wereld. Het staat genoteerd op zes verschillende beurzen, waaronder die van New York, Londen en Parijs.

Voor meer informatie:
Nokia Internet Communications Europe
Claire Backhurst
Tel +44.7788.145460

Voor overige persinformatie, illustraties of testmogelijkheden kunt u terecht bij Leads United:
Leads United
Jacqueline Schakenraad
Tel +32 3 466 01 88
E-mail: jacqueline@leads-united.be

<>


Leads United
The Engine for Business Communication
Jacqueline Schakenraad
Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leads-united.com


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie