Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV-enquête: Harderwijk meest sociale gemeente Regio Oost

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Veel minima balanceren onnodig op de armoedegrens
regio Oost - (annette.vrielink@fnv.nl)

Dit jaar heeft de FNV in Oost weer meegedaan met de landelijke FNV-enquête "Gemeente Wees Minimaal Sociaal". Als meest sociale gemeente in Oost kwam de gemeente Harderwijk uit de bus, gevolgd door de gemeente Doetinchem.

Het meest opvallende uit het onderzoek was het feit dat gemeenten hun beleidsruimte onvoldoende benutten om de hoogte van de uitkeringen aan te passen door middel van toeslagen en verlagingen. De FNV vindt daarom dat de landelijke overheid haar verantwoordelijkheid moet nemen voor het minimabeleid. Behalve een algemene verhoging van de uitkeringen moet de hoogte van de uitkeringen landelijk worden vastgesteld en niet afhankelijk zijn van gemeentelijke toeslagen- en verlagingenbeleid. Dit zal ook door de FNV aan de orde gesteld worden tijdens het voorjaarsoverleg tussen het kabinet en de sociale partners dat op 30 mei plaatsvindt.

Tot die tijd moeten gemeenten hun beleidsruimte optimaal benutten.

Ook de FNV-kaderleden die hebben meegewerkt aan dit onderzoek zullen zich de komende tijd inzetten voor verbeteringen van het minimabeleid.

Het rapport "Gemeente Wees Minimaal Sociaal 2000" kunt u op de volgende manier inzien:

xp.dds.nl/fnv/attach/2223/gwms_2000_rapport.doc


Voor meer informatie kunt u terecht bij Nida Doekhi, FNV-Regiowerk Oost, 0570-686666.


Deze e-mail is een resultaat van uw abonnement op www.fnv.nl/berichtenservice. Meer nieuws? Ga naar www.fnv.nl/oostreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie