Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

D66 wil openbaar vervoer voor inwoners van Landelijk West

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
Amsterdam, 11-04 2001

D66 wil openbaar vervoer voor inwoners van Landelijk West

De gemeenteraadsfractie van D66 Amsterdam wil op korte termijn de laatste grote witte vlek op de openbaarvervoerkaart in Amsterdam opheffen. In een notitie getiteld 'Openbaar Vervoer op maat voor Landelijk West', pleiten de sociaal liberalen ervoor dat de inwoners van Landelijk West een vorm van openbaar vervoer krijgen.

Het gaat om het gebied Oud Osdorp dat deel uitmaakt van de stadsdelen Osdorp en Geuzeveld en bestrijkt de Osdorper Binnen- en Osdorper Bovenpolder en de Lutkemeerpolder. In dit gebied is nog nooit een vorm van regulier openbaar vervoer geweest en dit heeft de bewoners altijd geïsoleerd van de rest van Amsterdam. Daarnaast bestaat er een veel gehoorde klacht van de bezoekers van het crematorium Westgaarde in de Lutkemeerpolder. Vanaf de bushalte van lijn 23 op de Ookmeerweg is het nog één kilometer lopen naar de aula van het crematorium. De Amsterdamse fractie van D66 trekt zich dit alles aan en wil de mogelijkheid bezien om een vorm van openbaar vervoer voor de bewoners en bezoekers van Oud Osdorp in te stellen.

Woordvoerder Guido Frankfurther: "Net als de overige inwoners van Amsterdam hebben de inwoners van Landelijk West recht op een minimale vorm van openbaar vervoer. De behoefte aan openbaar vervoer in Oud Osdorp is al tientallen jaren aanwezig. Het verleggen van een bestaande buslijn of het instellen van een beltaxi die 24 uur per dag beschikbaar is, kunnen eventuele oplossingen zijn. De fractie van D66 roept het College van Burgemeester en Wethouders op hierover een voorstel te doen toekomen aan de Gemeenteraad."

Voor de redactie:
Voor meer informatie of het opvragen van de notitie kunt u contact opnemen met: Guido Frankfurther
(GFrankfurther@D66Amsterdam.nl)
020-6203585

of met het:
D66-Amsterdam Fractiesecretariaat
020-5523480
(Fractie@D66Amsterdam.nl) www.D66Amsterdam.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie