Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beëindiging Coördinatiecentrum Chronisch Zieken-Limburg

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Beëindiging Synchron

Vanaf 1994 is het Coördinatiecentrum Chronisch Zieken-Limburg, Synchron actief geweest in de provincie Limburg. In de afgelopen jaren is in samenwerking met zorgorganisaties en zorgverleners een groot aantal innovatieve projecten en activiteiten opgezet en geïmplementeerd. Volgens de twee evaluatie-onderzoeken (van Nivel en IVA) is hiermee een belangrijke stimulans gegeven aan de kwaliteit van de zorg voor mensen met een chronische ziekte. De zorg voor deze groep ziet er op dit moment duidelijk beter uit dan toen Synchron startte.

Zoals u wellicht weet is de financiering vanuit de overheid de afgelopen twee jaar afgebouwd. In overleg met veel partijen in de zorg, zowel landelijk als regionaal, bleek dat de thematiek waar Synchron zich mee bezig hield nog steeds relevant en actueel is. Echter op dit moment is er onvoldoende (financieel) draagvlak voor het in stand houden van een coördinatiecentrum. Op basis daarvan is besloten om het coördinatiecentrum als zodanig op te heffen. Het iRv blijft zich inzetten voor de doelstellingen van Synchron. In het meerjarenprogramma 2001-2005 van het iRv heeft de problematiek van mensen met chronische aandoeningen een duidelijke plaats.

De medewerkers van Synchron blijven in dienst van het iRv. Voor meer informatie over het iRv zie bijgevoegde folder. Simone Arkesteyn, Suus Benjaminsen, Caroline van Heugten, Wilma Ritzen en ondergetekende bedanken u hartelijk voor uw betrokkenheid bij de Synchron-activiteiten en wensen u veel succes met uw werk voor mensen met een chronische ziekte.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie