Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vacaturemelding MKB-minderhedenproject door 30.000-grens

Datum nieuwsfeit: 11-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
MKB-Nederland

MKB Nieuws, bericht

11-04-2001
Vacaturemelding MKB-minderhedenproject door 30.000-grens
Het MKB-minderhedenconvenant is een groot succes. Bijna een maand voor de afgesproken datum van 1 mei 2001 heeft MKB-Nederland het doel gehaald: tot en met 6 april jl. zijn er 30.346 vacatures gemeld bij de MKB-vacaturelijn. Vacatures die bij voorkeur worden ingevuld door gekwalificeerde allochtone werkzoekenden. De MKB-actieweek, die de laatste week van maart is gehouden, alsmede de doorwerking daarvan, heeft het laatste zetje gegeven waardoor het doel is gehaald.

Het succes heeft inmiddels geleid tot het tekenen van een nieuwe afspraak tussen de convenantspartijen op 2 april jl.

Tot eind vorige week hebben 17.632 werkzoekenden door het project inmiddels een baan gevonden in het mkb. Daarvan is 80% van allochtone afkomst.
Naast MKB-Nederland zijn ook de andere convenantspartijen- te weten Arbeidsbureau Nederland, minister Vemeend (SZW) en minister van Boxtel (BZK/GSI) - uiterst tevreden over het project en de resultaten. "We hebben nu de juiste methode in handen", concludeert minister Vermeend.

Intussen gaat de intensieve campagne om de MKB-vacaturelijn onder de aandacht van werkgevers te (blijven) brengen onverminderd door. Bij de start van de mkb-actieweek op 27 maart overhandigde minister Vermeend de \'sleutels tot het succes\' van drie vacaturelijnbussen aan voorzitter De Boer van MKB-Nederland. Deze \'mobiele arbeidsbureaus\' gaan rijden naar plaatsen waar mkb-werkgevers te vinden zijn: winkelcentra, bedrijventerreinen, vakbeurzen etcetera. Nieuw is ook de brochure \'Breng kleur in je bedrijf\', met praktische tips voor werkgevers om werving, selectie en behoud van allochtoon personeel gemakkelijker te maken.

Wegens het succes van het project hebben de convenantspartijen een vervolgovereenkomst gesloten. MKB-Nederland zet zich in om in de periode 1 mei 2001 tot 1 januari 2002 nog eens 13.000 vacatures te melden. Arbeidsbureau Nederland heeft afgesproken in die periode 13.000 vacatures te vervullen én daarnaast nog eens 13.000 allochtonen aan een baan in het mkb te helpen.
In de komende periode staat een verfijning van de aanpak centraal, om de kans op een goede match verder te vergroten. Branche-organisaties en werkgevers zullen nog gerichter ondersteund worden. De brochure \'Breng kleur in je bedrijf\' is hier een voorbeeld van, evenals het Servicepunt Arbeidsmarkt mkb, dat is gevestigd bij MKB-Nederland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie