Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste kwartaal cijfers 2001 NedGraphics Holding NV

Datum nieuwsfeit: 12-04-2001
Bron: NedGraphics Holding NV
Zoek soortgelijke berichten
NedGraphics Holding NV

PERSBERICHT
Utrecht, 12 april 2001

NEDGRAPHICS MELDT IN AANDEELHOUDERSVERGADERING STERK EERSTE KWARTAAL 2001

NedGraphics Holding N.V. (NedGraphics) licht vandaag tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders de reeds op 28 maart 2001 gepubliceerde jaarcijfers toe. Tijdens deze vergadering meldt NedGraphics tevens dat het eerste kwartaal van 2001 boven verwachting is afgesloten.

Vooral de divisie geïntegreerde ICT oplossingen voor de textiel- en kledingindustrie en met name het in 2000 geacquireerde Porini hebben aan het sterke eerste kwartaal bijgedragen. In het eerste kwartaal van 2001 is NedGraphics dankzij de reeds in 1999 ingezette transformatie tot totaaloplosser van geïntegreerde ICT oplossingen in staat gebleken de daling in de traditionele CAD/ CAM markt te compenseren. Ook voor de CAD/GIS divisie is het jaar goed begonnen en zijn de vooruitzichten onverminderd positief. Binnenkort verwacht NedGraphics twee grote opdrachten definitief af te sluiten.

NedGraphics zal 18 mei 2001 in haar kwartaalbericht nader op de ontwikkelingen in het eerste kwartaal ingaan.

/ / / / / / / / / /

Profiel Nedgraphics
NedGraphics Holding N.V. is sinds 3 april 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam en is actief vanuit vestigingen in Nederland, Italië, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Frankrijk, België, Hong Kong, Duitsland, Zwitserland, Roemenië, Brazilië en Turkije. Het bedrijf realiseert ongeveer 70% van haar omzet buiten Nederland. In 2000 realiseerde NedGraphics een omzet van EUR 26,0 miljoen en een bedrijfsresultaat van EUR 1,5 miljoen. Geïntegreerde ICT oplossingen voor de textiel- en kledingindustrie NedGraphics is leverancier van geïntegreerde ICT oplossingen voor de textiel- en kledingindustrie, waaronder CAD/CAM-oplossingen, product data management (PDM), productie-monitoring, kleurenbeheer, weefselsimulatie, 3D presentatie en Enterprise Resource Planning (ERP) oplossingen. Geïntegreerde ICT CAD/GIS oplossingen (CAD/GIS: Computer Aided Design/Geographical Information Systems) Software en services voor de registratie, het beheer en de analyse van geo-gerelateerde verschijnselen. De software-applicaties stellen onze klanten in overheidsgerelateerde sectoren in staat kaartgegevens te digitaliseren en ze te verbinden met technische, juridische en administratieve databases. Hierdoor kunnen overheidsorganen hun infrastructuren efficiënter beheren. Sinds het einde van het jaar 2000 heeft NedGraphics haar activiteiten verder uitgebreid van lokale tot internationale overheidsgerelateerde markten, zoals bijvoorbeeld de voor de luchtvaart verantwoordelijke overheidsinstanties. NedGraphics is marktleider op het gebied van op open systemen gebaseerde CAD/GIS oplossingen voor Nederlandse gemeenten (70% marktaandeel) en CAD-systemen voor provinciale en centrale overheden in Nederland. Daarnaast levert NedGraphics oplossingen aan waterschappen, woningbouwcoöperaties, ingenieursbureaus en luchtvaartmaatschappijen.

Voor nadere informatie
NedGraphics: De heer Ab van Marion
E-mail: (avm@nedgraphics.nl)
Telefoon: 0346 - 583070

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie