Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prijsvraag voor nieuwe computertoets

Datum nieuwsfeit: 12-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Cito

Solberg-Verlindenprijs 2002:
Computertoets ontwikkeld? Win dan f 10.000,-

Persbericht 12 april 2001

De computer is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Ook het toetsen gebeurt hoe langer hoe meer met behulp van de computer. De Solberg-Verlindenprijs 2002 heeft dan ook als thema TOETSING PER COMPUTER. Personen of instellingen die een computertoets hebben ontwikkeld, kunnen meedingen naar de prijs. Voorwaarde daarbij is dat gebruik gemaakt is van de mogelijkheden die de computer biedt om kandidaten zo levensecht mogelijk te toetsen. Aan de prijs is een bedrag van f 10.000,- verbonden. De prijs zal worden uitgereikt begin januari 2002. Inzendingen moeten vóór 1 september 2001 binnen zijn bij Cor Sluijter, secretaris van de Stichting Solberg-Verlinden, per adres Citogroep, Postbus 1034, 6801 MG Arnhem. Hij verstrekt ook informatie over deelname.

De Solberg-Verlindenprijs is vernoemd naar de in 1998 overleden oud-directeur van het Instituut voor Toetsontwikkeling (Cito), drs. J.W. Solberg en zijn echtgenote, mevrouw C.A.E.M Verlinden. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan personen of groepen personen die een verdienstelijke prestatie hebben verricht op een bepaald terrein van toetsing in het Nederlandse onderwijs. De prijs wordt in 2002 voor de vierde maal uitgereikt. Onderwijsinstellingen, (groepen van) docenten en anderen die met het thema bezig zijn of het een boeiend onderwerp vinden, worden van harte uitgenodigd om naar de prijs mee te dingen. De inzendingen worden beoordeeld door een driekoppige jury met vertegenwoordigers uit de wetenschap, het onderwijs en de overheid.
Voorwaarden
Docenten, scholen of andere personen en instellingen die willen meedingen naar de Solberg-Verlindenprijs moeten onder meer een diskette of cd-rom inzenden die een werkende versie van de ontwikkelde beeldschermtoets bevat. Ook eventueel ander bij de toetsing benodigd materiaal moet meegezonden worden. Een korte notitie met een verantwoording van de beeldschermtoets moet ook worden meegestuurd. Dr. Cor Sluijter, secretaris van het bestuur van de Stichting Solberg-Verlinden is graag bereid nadere informatie te geven over deelname en de exacte voorwaarden waaraan de inzending moet voldoen. Zijn adres is Citogroep, Postbus 1034, 6801 MG ARNHEM. Hij is telefonisch te bereiken onder nummer (026) 352 13 98. Zijn e-mail-adres is (cor.sluijter@citogroep.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie