Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Capelle aan den IJssel wil kwaliteit in openbare ruimte

Datum nieuwsfeit: 12-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle aan den IJssel wil kwaliteit in openbare ruimte

De gemeenteraad heeft op 3 april jongstleden de ambities vastgesteld voor de kwaliteit van de openbare ruimte. Dit betekent dat Capelle aan den IJssel er in de toekomst beter en aantrekkelijker uit gaat zien.

De afgelopen periode heeft in Capelle aan den IJssel een uitgebreide discussie plaatsgevonden over de kwaliteit van de openbare ruimte. Dit leidde tot een raadsvoorstel, waarmee de gemeenteraad op 3 april heeft ingestemd. Daarmee zijn de kwaliteitsniveaus voor de openbare ruimte vastgesteld. De gemeenteraad heeft besloten dat er meer onderhoud moet gaan plaatsvinden. De wijken gaan er dan aantrekkelijker uitzien en de sociale veiligheid wordt vergroot. De wegen worden beter onderhouden en eerder opgehoogd. Verouderd groen wordt eerder vervangen en het groen krijgt meer sierwaarde. Speelplaatsen worden beter onderhouden en beter afgestemd op de behoefte in de wijken. Enge plekken worden aangepakt, waardoor de wijken veiliger worden. Het is de bedoeling om op basis van de vastgestelde ambities in overleg met de Wijkplatforms wijkactieplannen op te stellen. Daarin worden concrete acties opgenomen om de wijken te verbeteren. De ambitie is nu dus door de raad bepaald. Aangezien dit zeer veel extra geld kost zal in de komende jaren stapsgewijs geld beschikbaar moeten worden gesteld. De eerste voorzichtige stap hiervoor wordt gezet bij de voorjaarsnota.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie