Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CODA boekt 209 orders binnen 9 maanden

Datum nieuwsfeit: 12-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

CODA scoort 209 orders binnen 9 maanden na overname door Science Systems

Grote nieuwe opdrachten en uitbreidingsinvesteringen van bestaande klanten bevestigen overnamesynergie en succesvolle productstrategie

Nieuwegein, 12 april 2001 - CODA, wereldwijd leverancier van financiële informatiesystemen, heeft binnen 9 maanden na hun overname door Science Systems in april vorig jaar ruim 200 nieuwe opdrachten gescoord. Dit tot nu toe grootste aantal orders in drie opeenvolgende kwartalen onderstreept de sterk groeiende marktbehoefte aan Internet geïntegreerde financiële informatiesystemen. CODA heeft diverse nieuwe klanten gewonnen in strategisch belangrijke sectoren als de (semi)-overheid, handel, service providers markt, financiële dienstverleners als banken en verzekeraars plus succesvolle dot.com bedrijven. Verder heeft vorig jaar ook een groot aantal bestaande klanten opnieuw geïnvesteerd in CODA producten, om gebruik te kunnen gaan maken van hun nieuwe generatie 'e-suite' oplossingen. Deze 'best-of-class' Internet geïntegreerde financiële applicaties helpen klanten hun elektronische handelsplannen te realiseren.

Na haar overname op 1 april 2000 tot en met 31 december 2000 heeft CODA 209 opdrachten binnengehaald die betrekking hebben op de levering van haar applicaties voor e-Finance, e-Procurement en e-Billing toepassingen. 72 van deze opdrachten zijn afkomstig van nieuwe klanten, terwijl de overige 137 uitbreidingsinvesteringen betreffen van bestaande gebruikers. Sinds CODA onderdeel uitmaakt van Science Systems is het bedrijf een productgestuurde serviceverlener. Dit betekent dat zij de groeiende vraag naar implementaties van haar financiële informatiesystemen zowel zelfstandig als in samenwerking met erkende lokale partners kan realiseren.

Enkele voorbeelden van genoemde nieuw verworven opdrachten zijn:


* Wereldwijde 'roll-out' van CODA-Financials bij IKEA, de bekende Scandinavische meubel- en interieurfabrikant, die al haar warenhuizen en andere vestigingenover de wereld op CODA software standaardiseert. Dit betekent dat ruim1.100 medewerkers verdeeld over 29 landen in Europa,
Noord-Amerika, het Verre Oosten en Australië met CODA-Financials gaan werken ter vervanging van Oracle en Systems Union systemen.


* Pan-Europese overeenkomst met de Envergure Group, Europa's 2de grootste hotelgroep, die 920 hotels en restaurants bezit. Dit concern implementeert CODA-Financials om haar wereldwijde expansie financieel te kunnen managen. Voor CODA resulteert deze opdracht in een aanzienlijke versterking van haar marktleiderspositie in de hotel- en horecamarkt.


* Diverse grote CODA-gebruikers die '(e)-producten' implementeren, waaronder: Holmes Place een toonaangevende Europese gezondheid- en fitnessclub eigenaar, Accor Tour, onderdeel van een grote hotelketen, ASR, een grote Europese verzekeraar, ABN AMBRO Bouwfonds, UUNET, één van de grootste Internet Service Providers en Norasia Container Lines,
een containertransporteur en logistiek dienstverlener.


* Een grote opdracht in de retailsector bij Virgin V shops, de nieuwe V Shop keten van Virgin Entertainment Group, die CODA's financiële software voor al haar 97 winkels implementeert. CODA-Retail biedt Virgin zowel de mogelijkheid om haar financiële resultaten realtime gecentraliseerd te managen, als alle winkelmedewerkers te voorzien van dagelijks benodigde voorraadinformatie over maar liefst 600.000 artikelen.


* Tenslotte heeft een groot aantal klanten waaronder P&O, University Sains Malaysia, Wallenius Wilhelmsen en Kent Commercial Services hun CODA-systemen opgewaardeerd in versie en/of uitgebreid met meer gebruikerslicenties.

Mede dankzij CODA's verkoopsuccessen heeft de Science Systems Group in tegenstelling tot haar meeste branchegenoten in het jaar 2000 aanzienlijke omzet- en winstgroei gerealiseerd. De totale groepsomzet groeide met maar liefst 60% tot £ 49,6 miljoen, terwijl de resterende winst vóór belasting met 55% toenam tot £ 4,08 miljoen. Omdat pas een deel van de genoemde opdrachten in 2000 is opgeleverd, verwacht het bedrijf ook in 2001 gezond door te kunnen blijven groeien.

CODA
CODA is sinds 1979 internationaal leverancier van informatiesystemen voor financieel management en inkoopbeleid in middelgrote en grote organisaties. Vlaggenschepen in het productportfolio zijn CODA-Financials en CODA-Procurement. Verlengstukken daarvan zijn de webapplicaties CODA e-Finance en CODA e-Purchasing. CODA-Financials is als één van de eerste financiële systemen conform de BASDA EMU Accreditation Standard gecertificeerd voor 'multi-currency triangulation' en 'base currency conversion'. Er zijn 5.000 installaties van CODA operationeel voor 1.900 organisaties in 46 landen. De 400 medewerkers van CODA opereren vanuit vestigingen in Groot-Brittannië, Nederland, België, de Verenigde Staten, Singapore en Australië. De Nederlandse vestiging in Nieuwegein telt 60 medewerkers en levert zijn producten en diensten aan onder andere ABN AMRO Bouwfonds, de verzekerings-maatschappij Univé, Euronext (de gefuseerde beurzen van Amsterdam, Brussel en Parijs), het waterschap Vallei en Eem, de gemeente Alphen aan den Rijn en het ministerie van Algemene Zaken. CODA Plc is een volledige dochteronderneming van het aan de Londense beurs genoteerde ICT-concern Science Systems Plc.

Voor meer informatie:
CODA
Contactpersoon: Linda Elbersen, marketing executive Tel: 030-6008080
e-mail: (Linda.Elbersen@CODA.com)
Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met: Presscom PR & Marketing, telefoon 030-6051415, (L.T.vrugt@inter.NL.net)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie