Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Avaya rondt overnameovereenkomst met Quintus Corporation af

Datum nieuwsfeit: 12-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

Avaya rondt overnameovereenkomst met Quintus Corporation af

Ter publicatie: 12 april 2001

NIEUWEGEIN - Avaya heeft de overnameovereenkomst met CRM-softwareleverancier Quintus Corporation afgerond. Deze acquisitie betekent een versteviging van de positie van Avaya in de CRM-markt. Avaya biedt al lange tijd hoogwaardige oplossingen voor call centers. Die worden nu uitgebreid met een breed portfolio van softwareoplossingen die op verschillende platformen van verschillende leveranciers toegepast kunnen worden. Avaya heeft eveneens aangekondigd dat zij zich op het gebied van haar CRM Solutions-portfolio gaat richten op drie gebieden.


- Interaction Management - oplossingen voor real-time klantinteracties, self-service-mogelijkheden en outbound contactbeheer.
- Commitment Management - oplossingen voor het implementeren van dynamische, meetbare bedrijfsprocessen door de gehele organisatie, waardoor klanten beter bediend kunnen worden en mensen en middelen beter kunnen worden ingezet.

- Business Intelligence - oplossingen voor de analyse van de kwaliteit van klantcontacten en klanttransacties via diverse kanalen en voor beslissingstrajecten binnen de organisatie.

In de overeenkomst, die op 22 februari 2001 bekend werd gemaakt, is vastgelegd dat Avaya de activa van Quintus overneemt voor circa 29 miljoen dollar in contanten. Daarnaast neemt Avaya nader omschreven vorderingen over tot een bedrag van 30 miljoen dollar.

De acquisitie stelt Avaya in staat haar positie in de CRM-markt op korte termijn te verstevigen door het uitbreiden van haar eigen CRM-portfolio met de oplossingen van Quintus. Avaya zal onmiddellijk starten met het wereldwijd aanbieden van het uitgebreide pakket van oplossingen. Daarnaast zal Avaya de technologieën van beide bedrijven zeer snel integreren, zodat binnen afzienbare tijd een brede reeks van geïntegreerde producten beschikbaar komt.

"Het opnemen van de Quintus-oplossingen in het CRM-portfolio van Avaya stelt ons in staat een nieuwe standaard te ontwikkelen voor geïntegreerd, multichannel klantrelatiebeheer", zegt Keith Larson, Vice-President CRM Solutions Group bij Avaya. "Door de overname van de producten en de medewerkers van Quintus krijgt onze CRM-strategie een sterke impuls. Die is erop gericht om bedrijven van elke omvang de beste CRM-oplossingen in de markt te bieden, waarmee zij hun klantcontacten effectief kunnen beheren."

Eén van de producten die Avaya door de overname in bezit krijgt, is een softwaresuite die traditionele call center-technologie combineert met internettechnologie. Deze oplossing, die vanaf nu deel uitmaakt van Avaya's CRM Interaction Management-oplossingen, stelt bedrijven in staat om op een consistente en kosten efficiënte manier langetermijn-klantrelaties op te bouwen. Daarbij maakt het niet uit via welk medium de klant met het bedrijf communiceert: web, e-mail, fax of telefoon. Bedrijven kunnen zo hun verkoopactiviteiten, service en klantrelatiebeheer sterk verbeteren en tegelijkertijd elke transactie nauwkeurig volgen.

"Onze analyse wijst uit dat het Quintus-portfolio één van de breedste en beste suites biedt op het gebied van eCRM", zegt Brian Stachman, Senior Analyst bij Cahners In-Stat Group. "Daarnaast betekent de penetratie van Avaya in de customer care-markt een uitbreiding van het distributiekanaal voor de gecombineerde oplossingen van Quintus en Avaya. De combinatie van beide betekent een uitbreiding van de mogelijkheden van Avaya in de CRM-markt."

Interaction Management stelt bedrijven in staat om klantcontacten consistent en gepersonaliseerd te beheren. Daarvoor is een geïntegreerde technologie nodig, die een eenduidig klantbeeld oplevert en mogelijkheden biedt voor beslissingstrajecten, routing en beheer.

Het door Avaya zelf ontwikkelde CRM Commitment Management voorziet in de ontwikkeling en het meten van dynamische bedrijfsprocessen. Klanttevredenheid en klantloyaliteit vragen om nauwe samenwerking tussen verschillende afdelingen in een bedrijf, waarbij geen informatie verloren mag gaan. Commitment Management voorziet daarin.

De Business Intelligence-oplossingen van Avaya bieden tools voor het meten van de prestaties op het gebied van klantrelatiebeheer. Avaya en Quintus gaan de technologieën op dit gebied integreren, waardoor oplossingen beschikbaar komen voor real-time en historische analyses.

Volgens Lawrence Byrd, voormalig Chief Strategy Officer van Quintus, is de nieuwe portfolio van Avaya op het gebied van CRM een onderstreping van de synergie die Avaya met de overname wil bereiken. "Deze oplossingen zijn per direct beschikbaar, waarbij er verder een heldere richting is overeengekomen voor het integreren van technologieën."

Quintus, dat in 1984 werd opgericht, telt ongeveer 350 medewerkers wereldwijd. Het merendeel is nu in dienst bij Avaya.

Avaya
Avaya levert communicatiesystemen voor bedrijven, overheden en andere organisaties. Avaya biedt oplossingen voor spraak, geconvergeerde spraak en data, Customer Relationship Management, messaging en multiservice-netwerken, en netwerkbekabeling. Avaya is wereldwijd marktleider in messaging en netwerkbekabeling, en marktleider in de Verenigde Staten op het gebied van bedrijfscommunicatiesystemen en call center-systemen. Dankzij een breed portfolio van diensten en producten en strategische allianties met technologie- en consultingbedrijven is Avaya totaalleverancier van complete e-Business-oplossingen. Het hoofdkantoor van Avaya staat in Basking Ridge, N.J. (Verenigde Staten). Avaya Nederland heeft vestigingen in Nieuwegein en Rijswijk. Meer informatie is te vinden op www.avaya.nl

Voor meer informatie:

Avaya Nederland B.V.
Bas Baars
Tel: 030 609 77 41
Fax: 030 609 76 50
(bbaars@avaya.com)

Lammers van Toorenburg PR
Francine Loos
Tel: 030 656 50 70
Fax: 030 656 54 73
(avaya@lvtpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie