Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 12-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 12-04-2001
1e Persbericht 12 april 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Man aangehouden onder hevig verzet
Op de Edisonstraat is woensdagavond rond 20.00 uur een 19-jarige Eindhovenaar onder hevig verzet aangehouden. De man weigerde zich te verwijderen. Hij was het samen met enkele tientallen personen niet eens met een inbeslagname van een bromfiets die als gestolen geregistreerd stond. Toen de politie de verdachte wilde aanhouden sloeg hij een agent. De agent liep hierbij een kneuzing op in de buurt van zijn oog en een beschadiging aan zijn tanden. Ook een politievoertuig raakte licht beschadigd tijdens de aanhouding van de verdachte. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Leenderweg is donderdagochtend rond 2.45 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de man een rood verkeerslicht negeren op de kruising Fellenoord Mathildelaan en volgde hem. Op de Leenderweg werd de auto tot stoppen gebracht. Een ademanalyse met een promillage van 1,70 wees uit dat de man een paar slokken te veel op had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van negen uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onbekende laat auto in tunnel achter In de spoortunnel op de Doolstraat is woensdagavond rond 22.30 uur een aanrijding ontstaan waarbij drie autos betrokken waren. Een 29-jarige automobilist uit Roermond botste tegen een auto die in de niet verlichte spoortunnel stil stond. In de stilstaande auto was geen bestuurder aanwezig. Door de botsing schoof het stilstaande voertuig achteruit en botste tegen de auto van een 30-jarige Eindhovenaar die aan de andere kant van de tunnel stond. Het is vooralsnog onbekend waarom de auto in de tunnel stond. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Helmond: Steunfraude
De Sociale Recherche Regio Helmond heeft een proces-verbaal opgemaakt tegen een 50-jarige man uit Helmond voor het plegen van steunfraude. Uit onderzoek bleek dat de man zijn woning illegaal onderverhuurde en reeds zeven jaar samenwoonde met zijn ex-partner in Helmond. De fraude heeft plaatsgevonden van februari 1994 tot en met januari 2001. Hierdoor is de gemeentelijke sociale dienst van Helmond benadeeld voor een bedrag van 153.000 gulden. Het totale bedrag wordt op de man verhaald.

Helmond: Verdachte van mishandeling aangehouden Op de Heistraat is woensdagavond rond 23.10 uur een 25-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 22-jarige Helmondse vriendin eerder die avond. Het slachtoffer liep hierbij diverse kneuzingen in haar gezicht op. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Bergeijk: Motorrijder gewond tijdens aanrijding Een 29-jarige motorrijder uit Bergeijk is woensdagavond gewond geraakt toen hij op de Burgemeester Magneestraat reed, links af wilde slaan de Prinses Beatrixstraat in en gelijktijdig links ingehaald werd door een 44-jarige automobiliste uit Bergeijk. Beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing. De motorrijder liep verwondingen op aan zijn knie en rug.

Budel: Snelheidscontrole
Woensdagochtend is tussen 9.50 en 11.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Nieuwstraat. Hierbij werden 387 voertuigen gecontroleerd. Hiervan overtraden 83 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 85 km/u.

Deurne: Bromfietser onder invloed
Een 18-jarige bromfietser uit Deurne is donderdagochtend rond 2.30 uur betrapt op het rijden onder invloed. Een ademanalyse wees een promillage van 0,95 uit. De bromfietser kreeg een rijverbod van vier uur en een boete van 160 gulden.

Eersel: Kopieerapparaat gestolen
Uit een kantoorruimte aan de Nieuwstraat is tussen dinsdagmiddag 13.00 uur en woensdagavond 20.30 uur een kopieerapparaat gestolen. De dader kwam binnen door een raam open te breken.

Geldrop: Caissière bedreigd met mes
In een winkel aan de Bleekvelden is woensdagavond rond 20.15 uur een caissière bedreigd door een onbekende man. De dader bedreigde de medewerkster met een mes en vroeg haar de la open te maken en het geld aan hem te geven. De dader is vervolgens met de buit gevlucht. Hij kan omschreven worden als een man van ongeveer 1.80 meter lang, 20-25 jaar oud met een licht getint bleek gelaat. De man heeft zwart halflang haar, een vadsig postuur en droeg een zwart jack met opvallende brede gele strepen in de lengterichting van de mouwen.

Geldrop: Caravan gestolen
Vanaf een niet afgesloten terrein aan de Amroth is tussen woensdagavond 19.00 uur en donderdagochtend 2.30 uur een witte caravan van het merk Middendorf, type Taiga 520 B, gestolen.

Gemert: School ontruimt door gaslek
Op de St. Josephstraat is donderdagochtend rond 9.30 uur een gaslek ontstaan buiten een schoolgebouw. Een deel van de school is hierop ontruimd en de directe omgeving werd afgezet. Tijdens sloopwerkzaamheden in de omgeving van de school werd een gasleiding en een stroomkabel beschadigd. Hierdoor ontstond een steekvlam. De brandweer wist de beginnende brand te blussen. De school heeft de leerlingen vervolgens naar huis gestuurd omdat de stroomvoorziening nog niet hersteld was. De gasleiding is afgesloten en het energiebedrijf is bezig met het herstellen van de stroomvoorziening.

Mierlo: Eigenaar ziet dat fiets uit garage gestolen wordt Een 58-jarige vrouw uit Mierlo zag woensdagavond rond 18.45 uur in een flits een onbekende man haar fiets wegnemen vanuit haar garage aan de Langenakker. De vrouw hoorde in haar woning een geluid en zag plotseling de deur van de garage opengaan en een man met haar fiets er van door gaan. De deur van de garage was niet afgesloten.

Nuenen: Taxi vernield
Op de Hondsdrafstraat is donderdagochtend rond 1.40 uur een 21-jarige man uit Nuenen aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een taxi kort daarvoor. De verdachte werd door een taxi weggebracht. Toen hij moest gaan betalen trok hij de taximeter los en vernielde een binnenspiegel. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Valkenswaard: Verdachten van inbraken in autos aangehouden Op het Gele Rijdersplein zijn woensdagavond rond 19.00 uur twee Eindhovenaren (15 en 17 jaar) aangehouden. Beiden worden verdacht van het stelen van radardetectors uit autos in Valkenswaard en Waalre. Bij de Eindhovenaren werden twee radardetectors aangetroffen en in beslag genomen tijdens de aanhoudingen. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie