Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HP-Award voor TU Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 12-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven

PERSBERICHT
12 april 2001 HP-Award voor TU Eindhoven
Anderhalve ton aan computerapparatuur van Hewlett Packard Hewlett Packard heeft de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) onderscheiden met de HP-Award. Deze eer valt de TU/e te beurt vanwege de uitvoering van het project 'Ondernemerschap in technologie'. Deze onderscheiding wordt vergezeld van een schenking van computerapparatuur ter waarde van 150.000,=. De TU/e zal deze apparatuur gebruiken in het nog op te richten demonstratiecentrum van Kenniswijk, het nationale ICT-proefproject van de rijksoverheid in de regio Eindhoven. Behalve de TU/e ontvangen ook zes andere Europese universiteiten in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en Zweden deze HP-onderscheiding. Bij de TU/e wordt genoemd project uitgevoerd door prof.dr. Leo Verhoef bij Eutechpark onder de titel TU/eSME. Deze afkorting staat voor TU/e Small and Medium-sized Enterprises. Het gaat om de ondersteuning van medewerkers, studenten en TU/e-ingenieurs bij het opzetten van een zelfstandige, technische onderneming. Starters kunnen een beroep doen op allerlei producten en service die door de universiteit ontwikkeld zijn. Dat kan uiteenlopen van cursussen en trainingen, overdracht van
know-how, persoonlijk advies en coaching, goedkope huisvesting tot financiële ondersteuning. Baanbrekend werk Prof.dr. Leo Verhoef, TU/e-hoogleraar ondernemerschap, voegt hier desgevraagd nog aan toe: ''Ik zie de prijs als waardering voor het baanbrekend werk van de TU/e in het bevorderen van innovatieve starters, dat begon in 1979 met de oprichting van het eerste transferbureau in ons land en in 1994 werd vervolgd met de aanstelling van de eerste hoogleraar ondernemerschap.'' Eutechpark, het starterscentrum van de TU/e, biedt op dit moment onderdak aan 40 bedrijven met in totaal zo'n 400 medewerkers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie