Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

49 miljoen voor Rijkswegboulevard Sittard-Geleen

Datum nieuwsfeit: 12-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

49 miljoen voor rijjkswegboulevard sittard-geleen

49 MILJOEN VOOR RIJKSWEGBOULEVARD SITTARD-GELEEN / WESTELIJKE

RANDWEG

Minister T. Netelenbos van Verkeer en Waterstaat heeft 49 miljoen gulden beschikbaar gesteld voor de aanleg van de nieuwe westelijke Randweg Geleen en voor het aanpassen van de huidige rijksweg tussen Sittard en Geleen tot een autoluwe verbinding. De bestaande rijksweg wordt voorzien van sterk verbeterd openbaar vervoer en meer overstapmogelijkheden op het OV-netwerk, een zogenaamd 'Rendez-Vous' concept.

Op dit moment is er sprake van overbelasting van deze weg wat leidt tot problemen op het onderliggend wegennet in de regio. Om te voorkomen dat de verbinding in de toekomst volledig dichtslibt heeft de minister besloten om in te stemmen met het voorstel van de gemeente de weg om te vormen tot een langzaamverkeer- en openbaarvervoersas. Autoverkeer blijft in beperkte mate mogelijk op de bestaande rijksweg.

Het project valt onder verantwoordelijkheid van de gemeente. Naar verwachting starten de voorbereidende werkzaamheden nog dit jaar en zal het project rond 2006 worden afgerond. De totale kosten bedragen 99,3 miljoen gulden. Daarvan betaalt het ministerie van Verkeer en Waterstaat 48,7 miljoen inclusief BTW. Het ontbrekende bedrag is afkomstig van de gemeente Sittard-Geleen, de Provincie Limburg en overige financiers.

Saskia Kranendonk, ministerie van Verkeer en Waterstaat 070-3517116

12 apr 01 15:42

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie