Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VNU kiest Mediasurface voor contentbeheer internet

Datum nieuwsfeit: 12-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

12 April 2001

VNU kiest Mediasurface voor contentbeheer internet

Claritas Europe, Management Team en PWNet kiezen voor Mediasurface content management applicatie vanwege snelle time to market.

Mediasurface B.V. heeft een contract gesloten met VNU Business Publications en Claritas Europe - beiden onderdeel van VNU. De applicatie voor content management van Mediasurface werd gekozen omdat deze voldeed aan de gestelde eisen op het vlak van prijs en kwaliteit. Bovendien kent Mediasurface een korte implementatietijd en biedt het groot gebruiksgemak voor de gebruikers .

VNU Business Publications heeft de Mediasurface applicatie aangeschaft om daarmee de websites van Management Team en van PWNet te ontwikkelen en onderhouden. PWNet positioneert zich als de site voor professionele P&O-ers en bestaat naast PW Vakblad. Management Team Online is een site die aanvullend is op het weekblad Management Team. Beide sites worden opnieuw ontwikkeld op basis van de Mediasurface applicatie voor content management.

Claritas heeft in Europa een leidende positie met lifestyle databases en precisie marketinginformatie diensten. In negen Europese landen verzamelt Claritas consumentengegevens via vragenlijsten en onderzoeken. De 500 werknemers verlenen diensten op het gebied van database marketing, list rental en micro marketing.

Claritas zal Mediasurface gebruiken om al haar Europese websites te beheren en te coördineren. Het betreft sites in: Nederland, Engeland, Duitsland, Polen, Portugal, Frankrijk, en Spanje (zie ook www.claritaseurope.com). Claritas wil op deze manier een Europees platform creëren voor al haar internet communicatie waarbij de websites in de diverse landen wel hun eigen look en feel behouden.

"De doorslaggevende redenen voor de keuze voor de Mediasurface-oplossing waren de zeer korte time to market, de flexibiliteit en het gebruiksgemak," zegt Joost Okkinga, business consultant bij VNU. "Mediasurface wordt om te beginnen ingezet als middel voor het beheren van de content van de nieuw op te zetten website www.mt.nl en de bestaande site www.PWNet.nl. Onze oude content management tool voldeed niet en wij zijn ervan overtuigd met Mediasurface wel het gewenste resultaat te behalen," aldus Okkinga.

"Het grote voordeel van Mediasurface is dat het ´webdesign analfabeten´ in staat stelt hun eigen site in beheer te nemen", zegt Yvette van Aarle, Communication Manager van Claritas Europe. "En dat terwijl Mediasurface de ingebouwde functionaliteiten van een professioneel pakket bevat. Daarmee is de afhankelijkheid van de op uurbasis werkende webdesign bureau´s aanzienlijk verkleind. Mediasurface stelt ons in staat slagvaardiger te werken aan onze web communicatie."

"De contracten met VNU Business Publications en Claritas Europe betekenen voor Mediasurface een doorbraak in de uitgeverij-branche", zegt Martijn Burger, algemeen directeur van Mediasurface Benelux B.V. "VNU heeft voor Mediasurface gekozen nadat zij ervaring hadden opgedaan met diverse andere content management oplossingen. Zij zijn onder de indruk van de mogelijkheid die ons product biedt om binnen een zeer korte tijd een website te (her)ontwikkelen."

Er is een plan opgesteld voor de installatie van de technische infrastructuur en de set-up van onderhoudsprocedures. Vervolgens vinden er workshops contentbeheer en projectdefinitie plaats onder leiding van Mediasurface. Hierin worden onder meer de eisen gedefinieerd voor de nieuwe websites. De bedoeling is dat de websites in het begin van het tweede kwartaal van 2001 live gaan. Over Mediasurface
Mediasurface is een toonaangevend Europees leverancier van applicatiesoftware voor content management van websites en nieuwe digitale netwerken.

Mediasurface helpt klanten om snel en effectief content te publiceren en beheren, zowel voor intern gebruik als om online B2B en B2C e-business mogelijk te maken. Mediasurface scheidt de presentatie en de structuur van de content. Daardoor is het voor een grote groep gebruikers binnen een bedrijf mogelijk content te bewaken, vernieuwen en beheren, via het Internet en andere digitale netwerken. Dit alles gegoten in een vooraf gedefinieerd en veilig en centraal te controleren proces.

Mediasurface werd in 1996 opgericht vanuit het idee dat content management een eerste vereiste is voor succes in e-business. Mediasurface heeft het hoofdkantoor in Engeland en is actief in Europa en de Verenigde Staten. De software en diensten van Mediasurface vormen de basis voor meer dan 90 websites in Europa en de V.S. beheren, verdeeld over diverse verticale markten. Meer informatie is te vinden op http://www.mediasurface.com. Het telefoonnummer van Mediasurface Benelux is +31 (0)35 6257890.

Meer informatie voor de redactie:
Mediasurface
Jacco van Bennekom
+31 (0)35 6257890
gsm +31(0)6 51 82 23 66
(jacco.van.bennekom@mediasurface.com)

Potters PR
Monique Potters
+31 (0)345 501595
gsm +31(0)6 28 88 96 32
monique@potterspr.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie