Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resultaten regio Zuidoost uit GWMS 2000

Datum nieuwsfeit: 12-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Resultaten regio Zuidoost uit GWMS 2000
regio Zuidoost - (regiowerk.zuidoostnederland@fnv.nl)

Van alle gemeenten in Nederland waar het onderzoek heeft plaatsgevonden, heeft de gemeente Weert de hoogste totaalscore behaald. Inwoners van de gemeente Weert kunnen daar trots op zijn. De chemie tussen de vasthoudendheid van een aantal mensen en de politieke wil om het beleid te verbeteren, heeft positief gewerkt. Dat is te zien aan de verbeterde resultaten ten opzichte van 1999. Nu kan het alleen maar nog beter.De methodiek van het onderzoek Gemeente Wees Minimaal Sociaal lijkt te werken. Het minimabeleid in de gemeente Weert voldoet nu aan de basisvoorwaarden voor sociaal beleid en op die basis kan verder worden gebouwd. De resultaten van de andere gemeenten zijn ook verbeterd ten opzichte van 1999, maar dat moet nog beter (zie vergelijking scores elders). De FNV is van mening dat ook die gemeenten allereerst moeten voldoen aan de basisvoorwaarden.

Bovenop die basisvoorwaarden kunnen gemeenten maatwerk gaan leveren door extra inzet op minimabeleid. Dat gebeurt en dat is te zien aan de extra informatie die gemeenten hebben gegeven bij de slotvraag. Daar werd de gemeenten gevraagd aan te geven of er belangrijke onderdelen van het minimabeleid van de gemeente zijn die in de vraagstelling niet tot hun recht zijn gekomen. Tevens werd gevraagd dan aan te geven om welke onderdelen het dan ging. Deze slotvraag (zie bijlage) weegt niet mee bij de vaststelling van de score. Wel komen voorbeelden naar voren die zich duidelijk in positieve zin onderscheiden van andere gemeenten. Vandaar dat we hiervan melding maken in de rapportage.

Meer nieuws? Ga naar www.fnv.nl/zuidoost .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie