Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plan Marimba-terrein Hilversum in inspraak

Datum nieuwsfeit: 12-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Plan voor Marimba-terrein in de inspraak

Bouwvereniging Sint Joseph heeft voor het Marimba-terrein een bouwplan ontwikkeld voor circa tweehonderd wooneenheden. Omwonenden krijgen binnenkort de gelegenheid schriftelijk te reageren op deze uitwerking van het bestemmingsplan, die in overleg met de gemeente tot stand is gekomen.

Het Marimba-terrein wordt begrensd door de Minckelersstraat, de Röntgenstraat, de Daltonstraat en de Kamerlingh Onnesweg. De woonheden zijn 54 tweekamer-, 103 driekamer- en 41 luxere driekamerappartementen. Een aantal driekamerappartementen is bestemd voor licht geestelijk gehandicapten die deelnemen aan een begeleid wonen project. Daarnaast zijn er voor personen die intensievere zorg behoeven zestien woningen gepland.
Het is de bedoeling dat er verspreid over het Marimabaterrein, verschillende voorzieningen voor medische zorg komen, zoals ruimten voor wijkzorg en ruimten waarin huisartsen, fysiotherapeuten en/of tandartsen hun praktijk kunnen uitoefenen. Verder omvat het concept-plan een peuterspeelzaal, gecombineerd met een ruimte voor kinderopvang en naschoolse opvang. Op het terrein worden meer dan honderd parkeerplaatsen aangelegd: 51 ondergrondse voor bewoners en zestig openbare boven de grond.
In het verlengde van de Van Musschenbroekstraat komt voor langzaam verkeer een verbinding naar de Minckelersstraat.

Inspraakprocedure

Al deze voornemens zijn vastgelegd in een concept-uitwerking van het bestemmingsplan Kamerlingh Onnesweg. Burgemeester en wethouders brengen dit concept in de inspraak om de ontwikkeling van het nieuwbouwplan op het Marimba-terrein mogelijk te maken. Het bouwplan is al mogelijk op basis van het geldende bestemmingsplan Kamerlingh Onnesweg. Omdat bij de vaststelling hiervan de precieze invulling van het Marimba-terrein nog niet bekend was, brengt het college nu een apart uitwerkingsplan in procedure.
Omwonenden krijgen binnenkort een brief in de bus. Daarin staat wanneer en waar ze het uitwerkingsplan kunnen inzien en hoe ze eventuele op- en aanmerkingen kunnen indienen.
In mei staat een bijeenkomst op het programma waar de bewoners kunnen meepraten over de invulling van de zorg- en dienstverlening.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij mevrouw C. Bos (tel: 629 23 50) of de heer D.C. Wellink (629 20 79).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie