Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen

Datum nieuwsfeit: 12-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 11-04-2001

District Heerlen
Heerlen

Persbericht

Donderdag 12 en vrijdag 13 april a.s. is ondergetekende NIET aanwezig. Voor vragen kunt u terecht bij collega Jos Koevoets in het district Kerkrade (tel 045 - 4002006)

Heerlen; Vooraankondiging snelheidscontroles
De vooraf aangekondigde snelheidscontroles worden per periode aan u verstrekt.
Tot en met 16 mei 2001 zullen op de volgende plaatsen radarcontroles plaatsvinden:
24 april 2001: Trichterweg Brunssum + Kerkstraat Merkelbeek 25 april 2001: Putweg Klimmen + Valkenburgerweg Nuth 27 april 2001: Akerstrtaat + Caumerweg Heerlen

01 mei 2001: Limburgiastraat + Sittarderweg Heerlen
04 mei 2001: Passaertweg + Schelsberg Heerlen
08 mei 2001: Bredastraat + Schandelerboord Heerlen
10 mei 2001: JF.Kennedylaan + Heerlerbaan Heerlen
14 mei 2001: Uterweg + Heideveldweg + Rennemigstraat Heerlen
16 mei 2001: Akerstraat + N281 + A.Cuypstraat + St.Barbarastraat Heerlen.

Deze vooraankondiging betekent overigens niet dat er elders geen controles zullen plaatsvinden !!!

Nuth; Auto over de kop
Dinsdagavond omstreeks 19.25 uur raakte een 28-jarige inwoner uit Valkenburg licht gewond, toen hij op de Reijmersbekerweg met zijn jeep over de kop sloeg. Het slachtofer werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerlen.
Het ongeluk gebeurde doordat de auto door nog onduidelijke oorzaak in de berm terecht kwam en nadat hij weer op de rijbaan kwam, over de kop sloeg. De bestuurder werd op de achterbank van zijn voertuig aangetroffen.

Brunssum; GSM-roof
Dinsdagmorgen deed een 21-jarige inwoner uit Brunssum aangifte van beroving. Twee tot nu toe onbekende mannen op een bromfiets, hebben hem maandagavond omstreeks 22.30 uur op de Europalaan onder bedreiging van een mes beroofd van zijn gsm. Het slachtoffer wandelde, terwijl hij sms-berichten op zijn gsm aflas, met zijn hond richting Merkelbeek, toen hij van achteren benaderd werd door twee jongens op een bromfiets. Het tweetal stapte af en greep de Brumssummer vast, waarbij de bestuurder van de bromfiets het slachtoffer met een mes bedreigde.
Het slachtoffer gooide zijn telefoon echter in de struiken en rende weg. Bij een latere zoektocht bleef zijn gsm spoorloos.

Heerlen; Moeder laat kinderen (2 en 8) achter in stadhuis
Een 27-jarige Marokkaanse vrouw heeft dinsdagmiddag haar twee dochters van 2 en 8 jaar op het Heerlens stadhuis bij de afdeling Burgerzaken achtergelaten. De vrouw gaf aan dat zij de kinderen niet meer wilde en omdat de vader datzelfde zei, bracht zij de kinderen waarvan de oudste geestelijk gehandicapt is, naar het stadhuis. Een dag eerder had de 33-jarige Pakistaanse vader al een poging ondernomen de kinderen bij de gemeente achter telaten. Ambtenaren haalden de man over daarvan af te zien. Hierop heeft hij zijn kinderen weer meegenomen.
Agenten van de basiseenheid Heerlen-Zuid zijn de gehele dinsdagmiddag druk in de weer geweest om de moeder en haar familie te bewegen de kinderen op te nemen. Dat was voor hen echter onbespreekbaar. Door tussenkomst van de Raad voor de Kinderbescherming, lukte het in de namiddag om de kinderen elders onder te brengen.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie