Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Biologische producten zijn niet gezonder

Datum nieuwsfeit: 12-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Consumentenbond

Biologische producten niet gezonder
12 april 2001

Biologische producten zijn niet gezonder dan gangbare landbouwproducten. Soms is het met de voedselveiligheid van deze producten zelfs slechter gesteld. Dat is de conclusie van een rapport van het Expertisecentrum, een Wageningse onderzoeksgroep van het ministerie van Landbouw. Zo schrijft de Volkskrant op 12 april. De Consumentenbond is positief over dit soort onderzoeken.

Volgens het onderzoek is er bij biologische producten theoretisch een kleinere kans op besmetting met bestrijdingsmiddelen en antibiotica, maar een grotere kans op bacteriële infecties en de verspreiding van lintwormen. Het Expertisecentrum vindt dat het gezondheidsrisico van biologische producten vaak wordt onderschat. Vooral door consumenten die deze producten vaak aanschaffen met het idee dat ze gezonder zijn.

De Consumentenbond is positief over het rapport, omdat nieuwe productiemethodes, waaronder ook biologische landbouw valt, altijd nieuwe risico's met zich meebrengen. De ogen moeten daarvoor niet gesloten worden. De Consumentenbond vindt dat de biologische landbouw moet groeien, maar wel op een veilige manier en dit soort onderzoek draagt daar aan bij. Daarom hoopt de Bond dat er snel meer onderzoek wordt gestart naar de verschillende teeltmethodes van de biologische landbouw om eventuele veiligheidsproblemen het hoofd te bieden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie