Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aftrap sport- en spellocatie Breda Noordoost

Datum nieuwsfeit: 12-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

11-04-2001

Aftrap sport- en spellocatie Breda Noordoost
Op donderdag 12 april geeft wethouder Van Beusekom, voorzitter van de stuurgroep 'Samenwerken aan leefbaarheid in Breda Noordoost', de aftrap voor een voetbalwedstrijd voor vijfjarigen uit Breda Noordoost. Ze opent hiermee de Buurtsport- en spellocatie in de wijk Wisselaar. De jeugd kan hier sporten en ook spelactiviteiten houden. Behalve een locatie krijgen kinderen van de groepen 6 tot en met 8 van de basisscholen in Noordoost een cursus jeugdsportleider aangeboden. De locatie en de cursussen maken deel uit van het idee dat de heer R. Braun, een bewoner uit Geeren-Noord, vorig jaar inzond rondom de actie Noordoost, doe(t) je wat. De heer Braun heeft het idee voorbereid en uitgevoerd in samenwerking met een werkgroep. Hieraan nemen deel verschillende leerkrachten van basisscholen, Sportpunt Breda, Vertizontaal, de EHBO-vereniging en bewoners. Deze actie heeft tot doel de leefbaarheid in de wijk op korte termijn verder te verbeteren.

Gratis sport- en spelactiviteiten
De Buurtsport- en spellocatie in de Wisselaar biedt de jeugd uit Breda Noordoost de mogelijkheid om gratis te sporten en spelactiviteiten te houden. De activiteiten vinden plaats onder begeleiding. De locatie biedt bijvoorbeeld scholen uit Noordoost ruimte om sportdagen te organiseren. Maar ook kunnen kinderen hier in hun vrije tijd naar toe komen om deel te nemen aan allerlei activiteiten. Om ervoor te zorgen dat er voldoende begeleiding is, krijgen kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen in Noordoost (ongeveer de leeftijd van 9 tot 12 jaar) een cursus jeugdsportleider aangeboden. Ze leren dan meer over omgaan met sportleiders (trainers, scheidsrechters), medespelers en regels en tactiek voor basketbal, voetbal, slagbal en volleybal. Ook een EHBO-cursus maakt deel uit van de cursus jeugdsportleider. Een cursus beslaat 16 uur.

Bewonersinitiatief
Het idee voor deze locatie en de cursussen is afkomstig van de heer R. Braun, een bewoner van Breda Noordoost. Hij was van mening dat er in de buurten in Noordoost te weinig ruimte is om sportactiviteiten te organiseren. Ook draagt de activiteit bij tot een betere communicatie tussen de bewoners van Noordoost. Het idee maakt deel uit van de in totaal 18 ideeën die in 2000 door de bewoners als beste zijn uitgekozen. De ideeronde is georganiseerd vanuit het project Samenwerken aan leefbaarheid in Breda Noordoost met het doel om op korte termijn de leefbaarheid in Breda Noordoost te verbeteren. Voor het uitvoeren van dit idee is een bedrag van 52.000,-. beschikbaar gesteld.

Ideeën
De voorbereiding, uitvoering en het beheer van de locatie is in handen van bewoners. De heer Braun krijgt hierbij hulp van buurtbewoners en organisaties. Een buurtbewoner, de heer N. Akkermans, heeft zich opgeworpen als beheerder van de locatie. Andere bewoners assisteren bij het onderhoud van de locatie en het spelmateriaal. Vorig jaar kozen de bewoners van noordoost 18 ideeën. Enkele daarvan zijn al uitgevoerd waaronder de knikkerpotjes in Doornbos. Dit jaar is opnieuw een ideeronde gestart. De verkiezing voor de ideeën van 2001 vindt plaats op 9 mei.

Breda, 11 april 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie