Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Akzo Nobel legt eindbod op tafel

Datum nieuwsfeit: 12-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Chemie en energie is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

12-04-2001

Akzo Nobel legt eindbod op tafel

Akzo Nobel heeft op 12 april, na uiterst moeizaam verlopen cao-onderhandelingen, een eindbod op tafel gelegd voor een nieuwe cao. CNV Chemie en energie gaat het bod nu neutraal aan de leden voorleggen.

Cao-onderhandelaar Peter Hendrix: "Een principeakkoord zat er helaas niet in, zeker niet als je kijkt naar de nieuwe winstdelingsregeling. Aan de andere kant hebben we wel een aantal andere zaken voor elkaar gekregen, bijvoorbeeld waar het gaat om garanties voor het prepensioen en een extra beloning voor multifunctionele inzetbaarheid. De leden moeten er nu hun oordeel maar over geven."
Het eindbod van Akzo Nobel voor de nieuwe cao bevat een loonsverhoging van 4 procent per 1 april 2001 en nog eens 4 procent per 1 april 2002. De cao loopt tot en met 31 mei 2003. Daarnaast gaan de maxima van alle loonschalen met 1 procent omhoog. De jeugdschalen verdwijnen en de laagste drie loongroepen gaan 1 procent extra omhoog. Daardoor beginnen jonge werknemers op een hoger salarisniveau. Werknemers die op meerdere plekken (multifunctioneel) inzetbaar zijn, kunnen een extra beloning krijgen, die in twee jaar kan uitkomen op 5 procent bovenop het salaris.

Minder fraai onderdeel van het eindbod is de nieuwe winstdelingsregeling, die volgens CNV Chemie en energie een stuk onduidelijker is en minder oplevert. Bij wijze van overgang is er de komende jaren nog wel een gegarandeerde basisuitkering van 6 procent in het eerste en 6 procent in het tweede jaar, aangevuld met de resultaatafhankelijke beloning (in het eerste jaar 2 procent, daarna tussen de 1 en de 6 procent). Na de overgangsperiode van twee jaar wordt de basisuitkering afhankelijk van de beurswaarde van het concern. In 2003 wordt de nieuwe winstdelingsregeling geëvalueerd. Over het voorstel van Akzo Nobel om de arbeidsduur sterk te flexibiliseren (en daarmee in feite de huidige 36-urige werkweek om zeep te helpen) is uiteindelijk een soort compromis bereikt. De werknemers krijgen een ADV-dag extra (totaal 24) en houden grotendeels zeggenschap over het inroosteren of verkopen ervan.

Tevreden is de bond over een gegarandeerde prepensioenuitkering (voor werknemers geboren voor 1953) van 80 procent van het middelloon (op 62-jarige leeftijd). Maar de bond betreurt het dat Akzo Nobel, anders dan in de vorige cao, niets wil bijdragen aan internationale collegialiteit (opbouw van vakbondswerk en verbetering van arbeidsomstandigheden in het buitenland). De cao van Akzo Nobel geldt voor zon 14.000 werknemers.

Nadere inlichtingen:

Peter Hendrix, cao-onderhandelaar
030-6348338
Kees de Vos, persvoorlichter
030-6348244

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie