Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlands Fed Cup Team voor kwalificatieronde bekend

Datum nieuwsfeit: 12-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: (knltb@knltb.nl)
Homepage: www.knltb.nl

Amersfoort: 11 april 2001

NEDERLANDS FED CUP TEAM VOOR KWALIFICATIERONDE BEKEND

Fed Cup-captain Hans Felius heeft zijn team bekend gemaakt voor de kwalificatieronde van de Fed Cup. Miriam Oremans, Kristie Boogert, Amanda Hopmans en Seda Noorlander zullen proberen zich via deze kwalificatieronde te plaatsen voor een Wereldgroep promotie/ degradatieduel. Yvette Basting, het resterende lid van de Nederlandse Fed Cup-selectie, zal met het team meereizen, maar is vanwege een blessure niet inzetbaar.

De kwalificatieronde van de Europees/Afrikaanse groep 1 wordt gespeeld van 23 tot en met 28 april 2001 op La Manga Club Resort, in Murcia, Spanje. Tijdens de loting op zondag 22 april wordt bepaald hoe de zeventien deelnemende landen verdeeld worden over drie poules van vier landen en één poule van vijf landen. De teams in de poules van vier landen spelen van dinsdag tot en met donderdag dagelijks een landenontmoeting, die telkens bestaat uit twee enkelspelpartijen en een dubbelpartij. De teams in de poule van vijf landen spelen van maandag tot en met vrijdag hun landenontmoetingen, waarbij ze één dag vrij zijn. Op zaterdag spelen de vier poulewinnaars een play-off. De twee winnaars van deze play-off plaatsen zich direct voor een Wereldgroep promotie/degradatieduel, dat op 21 en 22 juli 2001 wordt gespeeld. De teams die op de laatste plaats eindigen in hun poule degraderen automatisch naar de Europees/Afrikaanse groep 2 in 2002.

Aan de Europees/Afrikaanse kwalificatieronde groep 1 wordt deel genomen door de volgende landen: Bulgarije, Denemarken, Estland, Groot-Brittannië, Griekenland, Israël, Joegoslavië, Luxemburg, Macedonië, Nederland, Oekraïne, Polen, Roemenië, Slovenië, Witrusland, Zuid-Afrika en Zweden. De wedstrijden worden gespeeld op gravel.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie