Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unieke geboorte elf rode honden Safari Park Beekse Bergen

Datum nieuwsfeit: 12-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht 12 april 2001

ELF PASGEBOREN AZIATISCHE RODE HONDEN NU TE ZIEN
Unieke geboorte perfect 'opwarmertje' voor nieuw Azië-gebied

Sinds gisteren zijn ze echt goed te zien. Een compleet elftal jonge Aziatische rode honden. Ze werden waarschijnlijk zes weken geleden geboren, maar verbleven de afgelopen tijd in hun nesten. Deze bevinden zich in een hol onder de grond. Verzorgers hoorden regelmatig gepiep en wisten dus dat het goed ging met de jongen. Tot grote verbazing van de verzorgers bleken er gisteren maar liefst elf jongen uit de nesten te komen. De beide moeders begonnen toen met het verslepen en tonen van hun ''elftal". Naast het grote aantal jongen is de geboorte tevens uniek omdat Safari Beekse Bergen de enige dierentuin in Nederland is die deze diersoort in haar collectie heeft. In het totaal heeft het park nu 17 wilde honden. De komst van de elf jongen is goed 'ge-timed'. Safari Beekse Bergen opent medio juni van dit jaar immers het nieuwe Azië-gebied. Hierin worden de huidige en een aantal nieuwe Aziatische diersoorten gehuisvest.

De Aziatische rode hond is een zeldzame diersoort met een 'vriendelijk karakter'. Er leven naar schatting nog slechts 5000 exemplaren in het wild. Ook in dierentuinen leeft maar een kleine populatie. De hond eet kleine prooidieren zoals veldmuizen maar ook plantaardig voedsel. Het uiterlijk van het dier heeft veel overeenkomsten met die van een vos: een spitse snuit en grote spitste oren die omhoog staan. De vacht is lichtbruin van kleur en vertoont een witte bles op de borst. De wilde honden leven voornamelijk in Oost- en Centraal-Azië. Ze kunnen zeer extreme temperaturen verdragen, van het koude klimaat in de Himalaya tot het warme vochtige klimaat in het zuiden van Azië.

Aziatische rode honden kunnen twee tot tien jongen per worp krijgen. Het grootbrengen van de pups is een sociale gebeurtenis. Na een draagtijd van 60 tot 70 dagen worden de pups geboren. Zolang de pups te jong zijn om mee te jagen blijft een lid van de roedel (vaak de moeder) achter. Als de rest van de roedel terugkeert, braken deze honden een deel van het voedsel op voor het nest. Op een leeftijd van zeventig tot tachtig dagen verlaten de jonge honden het nest en gaan ze mee op jacht. Na zeven maanden zijn ze volwassen.

De jongen zijn nu regelmatig te bewonderen in hun verblijf langs de Wandelsafari. Safari Beekse Bergen is in deze periode dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur. De entree bedraagt voor volwassenen fl. 26,- p.p. , kinderen 3 t/m 11 jaar en 60+: fl. 23,- p.p. en kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang. Voor meer informatie: 0900-2335732 (35 cent per minuut) of www.beeksebergen.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Goof Lukken, Marketing & Communicatie-manager Safari Beekse Bergen 013-5360032/06-59735205

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie