Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.00 uur

Datum nieuwsfeit: 12-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.00 uur
Aanrijding bus met bromfiets

ZEIST Op woensdagmorgen 11 april heeft een aanrijding tussen een bus en een bromfiets plaatsgevonden.

Rond kwart voor twaalf reed een 45-jarige man uit Cothen als bestuurder van een streekbus over de Arnhemse Bovenweg, komende uit de richting van Zeist en gaande in de richting van Driebergen. Op het kruispunt met de Breullaan verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende bromfiets. De bromfiets werd bestuurd door een 18-jarige jongeman uit Doorn, bij hem achterop zat een 42-jarige man eveneens uit Doorn. Zij kwamen beiden ten val.

Ter controle werden zij per ambulance naar het Lorentzziekenhuis vervoerd. Beiden hadden beenletsel, maar hoefden niet in het ziekenhuis te worden opgenomen.

Snelheidscontroles

GROENEKAN De politie heeft op woensdagochtend 11 april op meerdere locaties snelheidscontroles gehouden.

Tussen half tien en half elf werd er gecontroleerd op de Koningin Wilhelminaweg. Van de 311 gecontroleerde bestuurders reden er 31 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u.

Van half elf tot twaalf uur werd de radar verplaatst naar een locatie iets verderop op de Koningin Wilhelminaweg. 1570 Bestuurders hielden zich netjes aan de maximumsnelheid van 80 km/u, 14 bestuurders deden dat niet. De bestuurder met de meeste haast reed met een snelheid van 118 km/u langs de radarpost.

Tevens werd van kwart voor tien tot twaalf uur op de Provincialeweg N234 de snelheid van het verkeer vastgelegd. Terwijl 1796 bestuurders zich aan de maximumsnelheid hielden, reden 14 bestuurders harder dan de toegestane 80 km/u. Eén bestuurder bleek echt veel haast te hebben; hij reed 132 km/u.

Jongen probeert bromfiets te stelen

DE BILT Op woensdagavond 11 april heeft een jongen geprobeerd een bromfiets op de Groenekanseweg te stelen.

Rond tien uur zag een politieman dat een jongen op de Groenkanseweg het slot van een bromfiets aan het doorzagen was. Hij hield de jongen, 16 jaar oud en afkomstig uit De Bilt, aan. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij ingesloten.

Omdat het slot inmiddels gedeeltelijk was doorgezaagd, werd de bromfiets op het politiebureau veiliggesteld. De verdachte zal in de loop van donderdag 12 april worden gehoord.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie