Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staking Uniebond VVMC verslechtert arbeidsverhoudingen NS

Datum nieuwsfeit: 12-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Spoorwegen is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

12-04-2001

Staking Unie-bond VVMC verslechtert arbeidsverhoudingen NS nog verder

De oproep tot een afkoelingsperiode van minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat is door CNV Spoorwegen positief ontvangen. De CNV-bond pleit er voor om de afkoelingsperiode niet volgende week dinsdag (17 april) te laten ingaan, maar vandaag.

Volgens CNV Spoorwegen maakt de staking van de VVMC (aangesloten bij de Unie MHP) alles kapot. Het maakt de positie van de directie sterker, omdat het publiek en de reizigers zich massaal van het NS-personeel afkeren. Ook al omdat de NS het publiek en de reizigers voorhoudt dat de procesvereenvoudiging minder vertraging oplevert. Daarnaast is het zo dat de staking naar aanleiding van dit onderwerp slecht is voor het bedrijf en de werkgelegenheid van NS'ers. De CNV-bond wil verder overleggen met de directie van de Nederlandse Spoorwegen over het ontstane probleem. De belangrijkste prioriteit is het herstel van normale arbeidsverhoudingen op het spoor. De staking van de Unie-bond doet hieraan ernstig afbreuk, zo meent CNV Spoorwegen.
Voor de CNV-bond zijn publieksvriendelijke acties, zoals de VVMC die voorstelt, door de staking zinloos geworden. Ook een oproep van de Unie-bond om een gesprek met minister Netelenbos wijst CNV Spoorwegen van de hand. Vakbonden en directie zullen het probleem zelf moeten oplossen.

Nadere inlichtingen:

Wyb Kusters
030-6348348
Jan Immerzeel
030-6348348

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie