Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Limburg-Zuid, Heerlen: gewapend overval mislukt

Datum nieuwsfeit: 12-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 12-04-2001 Nagezonden persbericht overval
Donderdag 12 april 2001 - 18.30 uur

Heerlen; gewapende overval mislukt
Donderdag 12 april kwam om 15.45 uur een gemaskerde en met een vuurwapen gewapende man een dierenspeciaalzaak aan de Joost van Vondelstraat in Heerlen binnen waarin zich op dat moment de eigenaar bevond.
De overvaller eiste het in de zaak aanwezige geld. Ondanks de dreiging met het vuurwapen, raakte de eigenaar van de zaak slaags met de overvaller. Door het tumult kwam de zoon van de eigenaar, die zich elders in het pand bevond, de zaak in.
Op dat moment kwam een eveneens gemaskerde en met een vuurwapen gewapende tweede dader de winkel in waarop de zoon ook met deze overvaller slaags raakte. Al vechtend wist het tweetal de overvallers naar buiten te krijgen.
Buiten op straat bleek een derde verdachte te staan. Het drietal maakte zich snel uit de voeten en ontdeed zich al rennend van de bivakmutsen. Getuigen zagen toen dat het drie negroïde mannen betrof. Ze renden hard weg in de richting van het iets verderop gelegen winkelcentrum. Langs de supermarkt van C1000 verdwenen ze in de richting van de Voskuilenweg. Vanaf daar stopt het spoor. De drie verdachten droegen allen sportkleding. Eén van hen, de kleinste, was helemaal in het wit gekleed. Ook is gezien dat een van de verdachten diverse piercings door zijn lip en wenkbrauw had. De overvallers hebben geen buit gemaakt. Door het gevecht raakte de eigenaar van de winkel gewond in zijn gezicht.
Omdat er waarschijnlijk veel getuigen geweest zijn die de overvallers hebben zien vluchten, verzoekt de politie deze mensen contact met haar op te nemen.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie