Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Brabant-Noord, Den Bosch: aanhouding na inbraak

Datum nieuwsfeit: 12-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 12-04-2001 Persbericht district Den Bosch

AANGEHOUDEN NA INBRAAK (Oudheusden)

Woensdagavond is in zijn woning in Drunen een 31-jarige man aangehouden omdat hij er van wordt verdacht te hebben ingebroken in de kantine van sportverening Heusden aan de Irenestraat in Oudheusden. Deze inbraak, waarbij onder meer een computerprinter en een hoeveel snoepgoed is buitgemaakt, vond plaats in de nacht van dinsdag op woensdag. In de woning van de verdachte zijn deze goederen teruggevonden.

WINKELDIEF OP HETERDAAD BETRAPT (s-Hertogenbosch)

Woensdagavond is in een winkel op de Markt in s-Hertogenbosch een 23-jarige man zonder vaste woon- of verbljjfplaats op heterdaad betrapt bij het stelen van een tuinbroek ter waarde van f. 80,00. De man was met drie kledingstukken een pashokje binnen gegaan en kwam er met twee weer uit. De tuinbroek bleek hij onder zijn kleding te hebben verstopt. Hij is aangehouden en overgedragen aan de politie.

ALCOHOL IN HET VERKEER (Diversen)

In de nacht van woensdag op donderdag is proces-verbaal opgemaakt tegen een 64-jarige inwoner van s-Hertogenbosch. De man reed met zijn auto over de Vliertsesteeg in Hintham en bleek bij controle iets te diep in het bekende glaasje te hebben gekeken. - Op de Rijksweg A50 onder Rosmalen kreeg een 30-jarige automobilist uit Leidschendam afgelopen nacht een geldboete opgelegd van f. 410,00. Ook hij bleek iets te diep in het alchoholglaasje te hebben gekeken. - Een 39-jarige inwoner van Waalwijk kon afgelopen nacht zijn rijbewijs op het politiebureau achter laten. De man was op de Vlijmenseweg in s-Hertogenboch met zijn auto op een vluchtheuvel gereden waardoor de auto enkele lekke banden kreeg en niet verder kon rijden. De gewaarschuwde politie constateerde een zo hoog ademalcoholgehalte bij de man dat hij een proces-verbaal kreeg en zijn rijbewijs werd ingenomen. - Ook een 40-jarige inwoner van s-Hertogenbosch raakte afgelopen nacht zijn rijbewijs wijt. Hij reed, met een behoorlijke slok op, met zijn auto over de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch.

VERMISTE MEISJES TERECHT (s-Hertogenbosch)

Twee meisjes, 16 en 17 jaar oud en beiden woonachtig in Cuijk, zijn woensdagavond, na een vermissing van bijna een week, aangetroffen op het NS station in s-Hertogenbosch. De dames zijn overgedragen aan hun ouders. Van strafbare feiten is niet gebleken. Het tweetal had op 4 april de ouderlijke woning verlaten met de mededeling dat zij waren weggelopen omdat ze even tijd voor zichzelf nodig hadden. De ouders deden aangifte van vermissing bij de politie in Cuijk. Toen er aanwijzingen waren dat de dames zich mogelijk in s-Hertogenbosch zouden ophouden, onder meer door geldopname bij een bank aldaar, zijn door de ouders op diverse lokaties in s-Hertogenbosch flyers verspreid met de fotos van de beide dames en een telefoonnummer dat gebeld kon worden bij hun aantreffen.

COMPUTERS GESTOLEN (Drunen)

Bij een gepleegde inbraak in een pand aan de Stationsstraat in Drunen zijn enkele computers weggenomen. De bijbehorende beeldschermen zijn achter gebleven. Men is binnengekomen door een raam te verbreken.

PONY GESTOLEN (Drunen)

Uit een weiland aan de Joost van den Vondellaan in Drunen is afgelopen nacht een poy gestolen. Het toegangshek naar het weiland was in zijn geheel uitgenomen en enkele meters verder weggelegd.

AUTO GESTOLEN (s-Hertogenbosch)

Vanaf de Helftheuvelpassage in s-Hertogenbosch is vanmorgen tussen half twaalf en twaalf uur een grijze personenauto van het merk Volkswagen Passat gestolen. De auto was voorzien van het kenteken HR-FP-57.

DRUGVERSLAAFDEN BEKEURD (s-Hertogenbosch)

Twee Bossche drugverslaafden van 30 en 31 jaar hebben vanmiddag een proces-verbaal gekregen omdat zij aan de openbare weg, de Capucijnenpoort in hun woonplaats, verdovende middelen gebruikten.

WINKELDIEFSTALLEN (s-Hertogenbosch)


- Omdat het zilverpapier waarmee hun schoudertassen waren geprepareerd, teneinde alarmering bij detectiepoorten van winkels te voorkomen, niet afdoende bescherming bood, liepen twee winkeldievegges vanmiddag op de Dorpsstraat in Rosmalen tegen de lamp. Het tweetal een 25-jarige vrouw uit Gorinchem en een 21-jarige vrouw uit Emmen bleek voor maar liefst f. 744,70 aan make-up spullen weggenomen te hebben. Beiden zijn aangehouden. - In een winkel aan de Vogelstraat in s-Hertogenbosch is vanmiddag een 59-jarige Bosschenaar aangehouden. De man had voor meer dan f. 170,00 aan gereedschappen weggenomen.

PORTEMONNEE GEROLD (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag is een 38-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Tijdens het winkelen in een winkel aan het Wielsem in haar woonplaats is haar portemonnee met daarin onder meer een bankpas en geldbedrag van ongeveer f. 130,00 uit haar jaszak gestolen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie