Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationale Orchideeëntentoonstelling in Leiden

Datum nieuwsfeit: 13-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
Hortus botanicus Leiden

Orchiade 2001

Internationale Orchideeëntentoonstelling
in de Hortus botanicus Leiden

13-17 april 2001

Orchideeën werken op de verbeelding van menig plantenliefhebber. Ze brengen je naar verre exotische oorden en warme, geheimzinnige tropische bossen.

Vanwege het 70-jarig bestaan van de Nederlandse Orchideeën Vereniging wordt rondom Pasen met een grootse internationale orchideeëntentoonstelling extra aandacht aan deze bijzondere planten gegeven. Voor dit evenement hebben de leden van de vereniging, maar ook botanische tuinen in Nederland, België en Duitsland en diverse kwekers hun mooiste planten beschikbaar gesteld. Zo krijgt de Orchiadebezoeker de kans een kijkje te nemen in een fascinerende wereld van kleuren, geuren en uitzonderlijke bloemvormen. De tropische kassen, de oude Oranjerie en nieuwe subtropische Wintertuin van de Hortus zullen veranderen in een orchideeënzee. De tentoonstelling begint op vrijdag 13 april en duurt tot en met dinsdag 17 april.

Een officiële keuring van de ingezonden planten maakt het voor de orchideeënliefhebbers nog aantrekkelijker om deel te nemen aan Orchiade 2001. Ook voor de Hortus botanicus Leiden is het een prima gelegenheid de aandacht te vestigen op een heel bijzonder deel van de enorme collectie planten die in de Leidse Hortus gekweekt wordt. Het gaat dan vooral om Zuidoost-aziatische orchideeën (zo'n 1500 soorten) uit Thailand, Maleisië, Indonesië, Brunei, de Philippijnen en Papua New Guinea. Van de geslachten Bulbophyllum (500 soorten) en Coelogyne (125 soorten) waakt de Leidse Hortus waarschijnlijk over de meest uitgebreide collectie ter wereld.

Wie meer wil weten over orchideeën kan tijdens de dagen van de tentoonstelling lezingen volgen over herkomst van orchideeën, het tijdstip van bloei en de specifieke kenmerken. Verder zijn er lezingen over huiskamerteelt, over bijzondere en zeldzame orchideeën en het vermeerderen van deze planten. De Nederlandse Orchideeën Vereniging wil op deze manier de aandacht vestigen op haar aktiviteiten en vooral ook de bezoekers kennis te laten nemen van de bijzondere hobby die het kweken van orchideeën voor velen is.

Om een goede start te kunnen maken met het kweken van orchideeën zullen er ook planten te koop aangeboden worden. Bij de stand van de Nederlandse Orchideeën Vereniging wordt informatie gegeven over kweek van orchideeën, lidmaatschap en activiteiten van de vereniging. Wisma Hilda uit Haarlem zal tijdens Orchiade 2001 in de Oranjerie Indonesische gerechten en dranken aanbieden.

Orchiade 2001

Internationale Orchideeëntentoonstelling
in de Hortus botanicus Leiden

Waar Hortus botanicus Leiden
Rapenburg 73 Leiden

Wanneer 13-17 april 2001

Open 10-18 uur

Entree fl 12,- pp.
fl 4,50 korting op de entree met MJK

Informatie 071 - 5277249 / 5275144
www.hortus.leidenuniv.nl
Bereikbaarheid 15 minuten lopen vanaf station Leiden CS. Vanaf de A4 (afrit 7) en A44 (afrit 8), volg Leiden Centrum. Parkeren: volg P1 Haagweg (vervoer naar de stad met busjes) Aan de redactie:
Voor informatie over Orchiade 2001 kunt u contact opnemen met: Stans van der Veen (Publiek en Informatie, 071-5275144) en Art Vogel (071-5275186), kaschef van de Hortus botanicus en arrangeur van Orchiade 2001.

Digitaal beeldmateriaal van orchideeën is beschikbaar. Aanvragen hiervoor kunt u verzenden naar (veen@hortus.leidenuniv.nl).

3 april 2001

(veen@hortus.leidenuniv.nl)
Hortus botanicus Leiden - Rapenburg 73/Postbus 9516-2300 RA Leiden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie